Tid: 29/10/2024 16:00 til 29/10/2024 17:00

Sted: DIIS Auditorium, Gammel Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 København Ø

Arrangør: DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier

Global mobilitet og bidrag til nødhjælp – nye syn på den somaliske diaspora

Et dansk pas som genvej til at rykke videre fremfor at modtage bistandshjælp i Danmark. Livlinjer til familien i hjemlandet og uundværlige bidrag til udvikling og nødhjælp. Nogle fortællinger om den somaliske diaspora er mere udbredte end andre.

Tilmeld dig her: https://www.diis.dk/node/27265/

Hvor somaliere længe har været en af de mest udskældte og stigmatiserede flygtningegrupper i Danmark peger ny forskning på andre – og måske overraskende – forhold.

I en samtale faciliteret af journalist Marie Barse fortæller ph.d. Ayan Yasin Abdi om den somaliske diasporas hypermobilitet, og hvordan somaliske statsborgere i Danmark har brugt deres danske pas som en mulighed for at skabe forbindelser til verden udenfor. Seniorforsker Nauja Kleist trækker på sine mangeårige studier af somalisk diasporaengagement, og hvad det betyder i Somalia – og i Danmark. Sammen diskuterer vi bånd til hjemlandet, familier spredt over kontinenter, og liv præget af global mobilitet fremfor fast forankret liv i en velfærdsstat.

Talere

– Nauja Kleist, seniorforsker på DIIS – født i Rønne og opvokset på landet på Bornholm. Flyttede til København i 1992, med afstikkere til Frankrig, England og Ghana. Har boet på Nørrebro siden 1997.
– Ayan Yasin Abdi, ph.d. – født i 1989 i Mogadishu, Somalia. Ankom til Danmark som kvoteflygtning i 1992. Migrerede fra Danmark til Egypten i 2013, flyttede tilbage til Danmark i 2014 og har siden boet i Odense, på Østerbro og nu i Skovlunde, Storkøbenhavn.
– Marie Barse, journalist og kommunikationsmedarbejder på DIIS. Født i København Ø og opvokset på ydre Østerbro i København. Bor nu på Indre Østerbro stadig i København.

Praktisk information

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding gennem vores tilmeldingssystem. Tilmeld dig her: https://www.diis.dk/node/27265/

Det vil også være muligt at følge seminaret via livestreaming. Et link til livestreamingen vil dukke op under billedet på eventsiden på diis.dk umiddelbart før start. Livestreaming kræver ikke tilmelding. Optagelsen af seminaret vil også være tilgængelig efterfølgende.