Andreas Kamm ny formand for dansk menneskeretsråd

Andreas Kamm


Foto: Dansk Flygtningehjælp
Forfatter billede

Rådet for Menneskerettigheder består af 52 repræsentanter fra danske folkelige organisaitonner og andre aktører og myndigheder.

Dets opgave er at vurdere udformningen og afviklingen af aktiviteterne i Dansk Institut for Menneskerettigheder (IMR). Rådet udpeger seks medlemmer af instituttets bestyrelse.

Mere om Rådet på

http://menneskeret.dk/om-os/raadet-menneskerettigheder

”Danske NGOer spiller på mange måder en helt afgørende rolle i vort menneskeretsarbejde. Rådet for Menneskerettigheder er noget helt særligt, ikke bare fordi det tæller over 30 organisationer, men fordi det også har repræsentanter fra en række offentlige myndigheder og politiske partier med rundt om bordet,” siger Andreas Kamm

Kamm har stået i spidsen for Dansk Flygtningehjælp siden 1998. Han er uddannet cand.mag., og før han blev udpeget til generalsekretær var han bl.a. sproglærer, integrationschef og vicegeneralsekretær i samme organisation.

Formandskabet for Rådet for Menneskerettigheder er langt fra nu 66-årige Andreas Kamms første tillidspost.

Han har bl.a. været bestyrelsesmedlem i og formand for Humanitarian Accountability International i Geneve samt formand for netværket af europæiske flygtningeorganisationer, ECRE (European Council on Refugees and Exiles), i Bruxelles.

Stammer fra Fyn

Andreas Kamm er fynbo, født og opvokset i Nr.Søby syd for Odense. Hans far var vagtmester og moderen laboratorieassistent og kustode.

I 1970 tog han som 21-årig eksamen på Odense Studenterkursus, og indledte herefter studier i historie og dansk ved Odense Universitet. Da han efter otte år var færdig som magister, blev han lærer på seminariet i Odense og på Sct. Knuds Gymnasium.

Det varede dog ikke længe, før hans interesse for flygtninge kom til at fylde hverdagen, og i 1979 blev han ansat i Dansk Flygtningehjælp som underviser på sprogskolerne.

Han var stærkt optaget af at integrere flygtninge i Danmark, og i 1990 var han så tæt knyttet til arbejdet, at både flygtningehjælpen og han fandt det bedst, at han forlod Fyn og flyttede til København.

Her har han siden haft sit arbejde i Dansk Flygtningehjælps hovedkontor i Borgergade. Han var først integrationschef, blev så vicegeneralsekretær og steg helt til tops i 1998, da Arne Piel Christensen efter 31 år på posten valgte at holde som 60-årig.