I online-magasinet afriPOP! reflekteres der over lovgivningen imod homoseksuelle i Uganda og de internationale reaktioner på loven. Hvorfor har loven fået så stor bevågenhed i den internationale presse? – og med hvilke konsekvenser?
De seneste uger har den internationale nyhedsstrøm om Uganda handlet om vedtagelse af lov imod homoseksuelle og en anden lov imod pornografi. Men det er et ensidigt billede, mener Richard Obonyo, der er forfatter til artikel om emnet i magasinet afriPOP!
Ifølge Obinyo fjerner international presses nedslag fokus fra lige så hovedrystende nyheder fra det østafrikanske land.
Andre love med drastiske konsekvenser for lokalbefolkningen
Samtidig med at den frygtelige antigay-bill blev stemt igennem, er der i Uganda blevet vedtaget en lov om “Plant Variety”, som er blevet forbigået i tavshed.
Den giver copyright-beskyttelse til genetisk landbrugsproduktion. Det betyder et monopol på salg af såsæd, og dermed tvinges de lokale landmænd ind i en ond cirkel af afhængighed af leverandører af såsæd, gør han gældende.
Korruption er større problem
Richard Obonyo konkluderer med bekymring, at lov imod homoseksuelle betyder, at opmærksomhed tages væk fra andre væsentlige problemer i Uganda.
Her er lov om “Plant Variety” blot et eksempel. Han mener også, at debatten om angreb på homoseksuelle tager fokus væk fra den omfattende korruption, som har domineret Uganda gennem mange år.
Således mener han, at debatten om homoseksuelles vilkår og rettigheder skævvrider vores opfattelse af det ugandiske samfund lige nu.
AfriPOP! er ifølge eget udsagn den vigtigste platform for de sidste nye trends i afrikansk musik, mode og film.
Målgruppen er sofistikerede “Afripolitans” over hele verden – altså mennesker som er vokset op med afrikanske værdier, men som opfatter sig selv som globale borgere.
Derfor er afriPOP!’s formål at være en guide til, hvad unge afrikanere taler om på kontinentet og andre steder.