Århus: Unge sætter fokus på klimaforandringernes betydning for u-lande

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Unge frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp samles i Århus søndag d. 30. og mandag d. 31. august for at markere, at der nu kun er 100 dage til klimatopmødet, COP 15, skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Gennem paneldiskussion og klimaworkshop, underskriftsindsamling blandt festugedeltagerne og en helt særlig ”affaldsevent” på Kloster Torv mandag middag, sætter Ungdomsnetværket i Folkekirkens Nødhjælp fokus på fremtiden for verdens fattige under klimaforandringerne.

De unge frivillige mødes søndag eftermiddag, hvor de indlogeres i en klimaflygtningelejr på Diakonhøjskolen i Højbjerg, spiser klimavenlig mad og får nødhjælpskiks til aftenkaffen.

Kl. 19 er der debat med temaet ”Klimahåb i fremtiden” mellem Jørgen E. Olesen (professor fra Århus Universitet), Per Ørum Jørgensen (MF og klimaordfører for de Konservative), Henrik Stubkjær (generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp), Lars Bach Jensen (Dansk Industri) og Søren Peter Hansen (provst, Grøn Kirke). Jens Maibom fra Diakonhøjskolen er ordstyrer.
Arrangementet er åbent for alle.

Mandag mellem 8-12 går de unge på gaden i Århus midtby og ud til skoler og virksomheder for at indsamle underskrifter til kampagnen ”Countdown to Copenhagen”. Her opfordres statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at kæmpe for en retfærdig klimaaftale for verdens fattigste.

Eventen slutter kl. 12 på Kloster Torv i Århus med taler, musik og optælling af underskrifter. Her illustrerer de unge, hvor meget vi her i lille rige Danmark sviner med udledning af Co2/ drivhusgasser i forhold til en gennemsnitlig borger i Uganda.