Bistandsspecialist tager over i Det Danske Hus i Palæstina

Helle Schierbeck


Foto: Det Danske Hus i Palæstina
Forfatter billede

Helle Schierbeck siger:

“Palæstinenserne har et meget levende kulturliv med alt fra cirkus- og filmfestivaller, til traditionsrig madlavning og rap-musik, politiske cykeleventyr og historiske vandreture gennem det gamle Jerusalem”.

“Det er fantastisk at mærke det danske bidrag til de mange boblende scener og at mærke palæstinensernes begejstring for samarbejdet med Det Danske Hus,” anfører den nye chef, der for få uger siden overtog ledelsen af det gamle hus i byen Ramallah på Vestbredden, som primært er finansieret af udenrigsministeriet i København.

Hendes professionelle CV har et gennemgående penselstrøg; 20 års erfaring med udviklingsarbejde med base i København samt længere arbejdsophold i Bosnien og Uganda for Dansk Flygtningehjælp.

Fra 2006 til 2017 var hun del af den administrative og organisatoriske ledelse af NGOen Plan Danmark med rejser til Afrika, men aldrig før i Mellemøsten.

Helle Schierbeck er tillige for nyligt sprunget ud som kunstner, hvor hun forvandler sine private dagbogsnotater til billedcollager. 

Se også https://dk.linkedin.com/in/helleschierbeck

“Palæstina er en ny verden for mig, der helt tydeligt er fuld af muligheder. En af mine visioner er at få nogle af ‘de vilde unge’ længere frem i rampelyset, alle dem der bidrager med moderne, alternative og optimistiske briller på kulturen og livet her i regionen”, gør hun gældende.

“Fremfor alt glæder jeg mig til at styrke arbejdet med at øge gensidig kendskab og forståelse mellem Danmark og denne del af verden,” siger Schierbeck, der har en bachelor i jura, er opvokset i København, vild med yoga, meditation og at spille frisbee – og altså nu direktør i Det Danske Hus i Palæstina. 

Helle Schierbeck afløser Troels Dalgaard som direktør samt forgængeren Lone Bildsøe Lassen, der efter tre år som direktør nu er tilbage i Danmark og formand for DHIP-bestyrelsen.

Mere på https://globalnyt.dk/content/det-danske-hus-i-palaestina-far-mellemoestkender-som-ny-direktoer

Se også https://globalnyt.dk/content/nybroe-ny-kommunikationschef-det-danske-hus-i-palaestina