47-årige Bo Øksnebjerg kommer fra en stilling som admin. direktør for Hill+Knowlton Strategies i Danmark. Han har omfattende international erfaring med strategi, ledelse og kommunikation.
"Mange levesteder og arter på kloden er truet, og klimaforandringerne udfordrer os alle. Jeg brænder for at komme i gang og være en del af en af verdens mest indflydelsesrige grønne organisationer – og et enormt stærkt brand", siger Øksnebjerg i en pressemeddelelse mandag.
Til Globalnyt siger han: "Jeg føler, at det her job er som score et 13-tal i Tips. Det kombinerer på en meget fin måde, hvad jeg er bedst til med mine største interesser, nemlig naturen, kommunikation og marketing.
WWF arbejder globalt på at opbygge partnerskaber med fonde, virksomheder, andre NGOer og regeringer rundt om i verden. Det er en linje, som Bo Øksnebjerg vil udbygge.
"Hvis vi skal efterlade en klode i bæredygtig balance til vores efterkommere – og det skal vi selvfølgelig – er det helt nødvendigt, at vi arbejder sammen. Jeg er meget imponeret over de projekter, som WWF har gennemført i samarbejde med store fonde og virksomheder som f.eks. Aage V. Jensens og Villums fonde, IKEA og H&M. Et af mottoerne i WWF er: Together Possible, og det siger jo det hele", anfører han.
Peter Bonne Eriksen byder sin afløser varmt velkommen:
"Bo får et af de mest spændende job i Danmark – intet mindre. For mig har det været et fantastisk halvt år. Men jeg vil ikke slippe WWF helt og står parat, når der bliver brug for mig", siger han.
Formand for WWF Danmarks bestyrelse, Steen Riisgaard, supplerer: "Bo har netop de kompetencer og det engagement, der gør, at han kan fortsætte og udbygge den gode udvikling i WWF Danmark".
Mere om forgængeren Gitte Seeberg og hendes hurtige farvel.
Om den nye "general"
Bo Øksnebjerg var i slutningen af 1980erne medlem af bestyrelsen i Regnskovsgruppen Nepenthes, der havde stor succes med at få danskerne til at købe bidder af truet artsrig regnskov op i Latinamerika.
Nepenthes hedder i dag "Verdens Skove"
Øksnebjerg blev uddannet som biolog fra Københavns Universitet i 1997. Under studierne var han bl.a. på et flere måneder langt ophold i Nepal for at studere sneleoparden, et af verdens mest mytiske og sjældneste kattedyr.
Efter eksamen kom han til Aller-koncernen og blev redaktør på månedsmagasinet Natur & Videnskab.
Siden 2000 har han arbejdet med kommunikation- og marketing i bl.a. Novo Nordisk og Novozymes, og siden har han bestridt topstillinger i Advice, Burson-Marsteller og COWI.
I 2012 blev han admin. direktør i for Hill+Knowlton Strategies i Danmark. Hill+Knowlton er verdens største PR bureau.
Han har international erfaring med at rådgive topledelser i strategi, ledelse og kommunikation – både som konsulent i flere af verdens største kommunikationsbureauer og som kommunikationsansvarlig i en håndfuld af Danmarks største virksomheder.
Hans erfaring spænder fra rollen som direktør i kommunikations-virksomheden Burson-Marsteller Danmark over konsulentopgaver om strategi, branding og medierelationer for virksomheder som f.eks. McDonald’s, Coca-Cola og Pfizer til stillingen som kommunikationsdirektør i rådgivningsvirksomheden COWI.
Bo Øksnebjerg har deltaget i flere prisvindende projekter, der bl.a. har ført til to internationale Ragan Awards, Kommunikationsprisen, e-handelsprisen og en stribe nomineringer til f.eks. European Excellence Awards.
Hans arbejde har været fremhævet i internationalt anerkendte fagblade såsom Corporate Writer & Editor og Journal of Employee Communication Management.
Bo Øksnebjerg er gift med skolelærer Helle Øksnebjerg og parret har de voksne døtre, Karen og Rigmor. Parret bor på Østerbro i København.
I fritiden er han meget glad for at lave mad og kigge på fugle, som han siger.
Om WWF
WWF har mere end fem millioner medlemmer på tværs af fem kontinenter, flere end 80 kontorer i verden, over 6.000 medarbejdere og flere end 1.000 aktive projekter.
WWF blev grundlagt i 1961 i USA og kom i 1972 til Danmark under navnet WWF Verdensnaturfonden. I dag er WWF en stor og respekteret uafhængig miljøorganisation.
WWF Verdensnaturfonden i Danmark har over 20.000 voksenstøtter og over 13.000 unge medlemmer af PandaClub.
WWF Verdensnaturfonden har strategisk fokus på klima og energi, hav og fiskeri, skov og bæredygtig udvikling.
WWF Verdensnaturfonden virker udover Danmark i Grønland, Østafrika og Mekong-området i Sydøstasien.
Prins Henrik er præsident for WWF Verdensnaturfonden i Danmark. Han tog i sin tid personligt initiativ til at stifte en afdeling her i landet af organisationen, der har hovedsæde i byen Gland midtvejs mellem Geneve og Lausanne i det vestlige Schweiz.
IUCN
I Gland bor også Verdensnaturfondens søsterorganisation, "Verdensunionen for Naturbevarelse (IUCN), der råder over klodens suverænt største videntank om vort miljø og dets dyre- og planteliv.
Her har Venstre-regeringens u-landsbesparelser ramt benhårdt. IUCN har ellers været nærmest selvskrevet til at få pæn dansk støtte og fik et to-årigt tilsagn for 2015-16 på 50 mio. kr. fra SR-regeringen.
Måske var det en af årsagerne til, at en kendt dansker i internationalt arbejde, Inger Andersen, kunne bytte sin direktørstol i Verdensbanken i Washington ud med posten som generaldirektør for IUCN fra januar 2015.
Mere om hende på
http://www.iucn.org/about/union/secretariat/director_general
Hun må have fået en brat opvågnen, da hun læste Venstre-regeringens finanslovsforslag. Der er ikke tale om at skære ned. Nej, den danske støtte fjernes helt og holdent.
Begrundelse? "Under hensyntagen til danske udviklingspolitiske prioriteter og den samlede fokusering af udviklingssamarbejdet planlægges der ikke fortsættelse af kernebidraget til IUCN", hedder det.
Man kan vist godt tillade sig at bemærke, at magen til vrøvl skal man lede længe efter. Er verdens største og alment anerkendte videntank om den truede natur og dermed vort livsgrundlag ikke en prioritering værd længere? Ikke en krone? Mon det?