Christian Frigast i spidsen for Eksport Kreditfond

Forfatter billede
Eksport Kredit Fonden hjælper danske virksomheder med at eksportere til udlandet ved at forsikre virksomhederne mod de økonomiske og politiske risici, der kan være forbundet med at handle med virksomheder i andre lande.
 
Dorrit Vanglo er desuden udnævnt til posten som næstformand for bestyrelsen i EKF-domicilet i kontorhuset ved Københavns gamle kalkbrænderihavn – mere på
http://www.ekf.dk/da/Sider/default.aspx 
 
 
 
 
Christian Frigast var i 1994 med til at stifte kapitalfonden Axcel, som han siden har været managing partner for. Forinden var han i en årrække ansat i Nordea. 
 
64-årige Christian Frigast sidder i bestyrelsen for Pandora, Nordic Waterproofing, Bestyrelsesforeningen og Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA). Herudover har han som formand for den private forening Axcelfuture været med til at drive debatten om bl.a. finansiering af vækst for navnlig mindre og mellemstore virksomheder.

 

Ud over Christian Frigast har erhvervs og –vækstminister Troels Lund Poulsen (V) udnævnt Dorrit Vanglo, Flemming Aaskov Jørgensen, Karen Nielsen, Jørgen Skeel og Søren Østergaard Sørensen som medlemmer af EKF's bestyrelse.
 
Derudover har EKFs medarbejdere valgt Anna Marie Owie og Charlotte Hagen Simonsen som medarbejderrepræsentanter.
 
EKFs nye bestyrelse begynder sit arbejde den 1. juli 2016.

 

Troels Lund Poulsen siger:
"EKF er et vigtigt erhvervspolitisk instrument, som bidrager til vækst og arbejdspladser i Danmark. Alene sidste år sagde EKF ja til lån og garantier, der var med til at skaffe ordrer til danske virksomheder for over 26 milliarder kroner. Derigennem bidrog EKF til at skabe eller fastholde ca. 12.000 arbejdspladser i Danmark."

 

Bestyrelsens opgave er at varetage EKF Danmarks Eksportkredits overordnede og strategiske ledelse. EKF hjælper danske virksomheder frem i verden ved at gøre det attraktivt for udenlandske købere at lægge deres ordrer i Danmark og ved at sikre danske virksomheder mod de risici, der kan være ved at handle med andre lande.
 
Når EKF tager risikoen, får de danske virksomheder og deres kunder langt bedre mulighed for at få finansieret deres indbyrdes forretninger på konkurrencedygtige vilkår, og det er ofte afgørende i international handel i dag.
 

Det var som boss i kapitalfonden Axcel, Christian Frigast trak en jackpot, der ville få strandvejsvillaen i Klampenborg til at bugne, hvis han hævede alle pengene på en gang, skrev Jyllands-Posten sidste år.

Investeringen i Pandora kastede en milliardformue af sig til partnere og medarbejdere i Axcel – ikke mindst til den polit.-uddannede Frigast, der for længst har passeret det punkt, hvor han kan kalde sig halvmilliardær.

I den tid, Christian Frigast har stået i spidsen for Axcel, har kapitalfonden købt over 40 virksomheder som Vest-Wood, HusCompagniet, Noa Noa og Ball Group.

Den fjerde fond blev etableret i 2010 med kapitaltilsagn for 3,6 mia. kr., og dermed er Axcel også den danske kapitalfond, som har de største opkøbsmuskler.

Frigast er ifølge en konkurrent ikke blot Mr. Axcel – han er også det tætteste, man kommer på en konge af kapitalfonde i Danmark.

Andre mener, at Pandora har været et lucky punch, og Axcel er spøgefuldt blevet kaldt en kirkegård for hensygnende virksomheder på grund af tvivlsomme investeringer i Royal Copenhagen, Junckers og Idémøbler, anfører Jyllands-Posten.