Paraplyorganisationen CISU er også en lobbyorganisation for de omkring 300 danske udviklingsorganisationer, som er medlem. Fredag var CISUs topfolk på besøg hos handels- og udviklingsministeren for at sikre den gode forbindelse.
Fredag 23. maj var CISUs formand Susanne Volqvartz og sekretariatsleder Erik Vithner til møde med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).
Udover at hilse på ministeren, og give en kort beskrivelse af, hvor CISU står lige nu, ville Susanne Volqvartz og Erik Vithner gerne have det ud af mødet, at CISU er i en fortsat dialog med ministeren.
”Det var et klart mål at få ministeren til et længere møde på vores kontor i Aarhus i lighed med de foregående ministre, og det mødte han med stor velvilje. Nu må vi se, hvordan det passer med kalenderne,” siger Susanne Volqvartz.
Hun kan glæde sig til, at Mogens Jensen allerede ser og hører meget mere til CISU under Folkemødet medio juni på Bornholm, hvor han deltager i en debat om civilsamfundspolitikken.
Det er en politik, CISU har været med til at præge og er relativt tilfreds med. På samme måde havde ministeren endog meget pæne ord om CISU og de nu næsten 300 medlemmer.
”Han lagde særligt vægt på rigdommen ved bredden i medlemsskaren og det værdifulde folkelige engagement. Vi fik også en god snak om det at CISUs medlemmer samtidig skaber konkrete udviklingsresultater i stort og småt,” siger Erik Vithner.
Den 50-årige socialdemokratiske politiker er minister for handel- og udvikling. Det aspekt kommer til udtryk i et fokus på bistandens samspil med økonomisk vækst.
”Det blev bl.a. til en drøftelse af mulighederne for at få et bedre samspil mellem civilsamfund, erhvervsliv og forskellige bistandsinstrumenter og partnere,” siger Susanne Volqvartz
Både Susanne Volqvartz og Erik Vithner hæfter sig ved, at ministeren anerkender såvel den folkelige forankring som fattigdomsbekæmpelse som uhyre vigtige områder.
”Mogens Jensens primære bistandspolitiske fokus blev udtrykt som fattigdomsorientering og bæredygtighed, og med det som udgangspunkt glæder vi os til også at diskutere civilsamfundspolitik og rettighedstilgang med ham, når vi mødes i Aarhus”, siger Erik Vithner.
“Der blev også lagt op til en snarlig dialog om, hvordan CISU og medlemmerne kan bidrage til ministerens ønske om at udvikle oplysningsarbejdet i den kommende tid,” slutter han.