2011 blev et godt år for idealistisk-sindet pengeinstitut

Forfatter billede

2011 blev et godt år for det bæredygtige pengeinstitut Oikos. Det fremgår af regnskabet for i fjor, som netop er godkendt af andelskassens generalforsamling, der for første gang blev holdt i København.

Oikos har haft stabil kundetilgang hele året, skriver pengeinstituttet i en pressemeddelelse fredag.

Det appellerer til mange, at en bank bliver drevet efter værdier, hvor der ikke lånes flere penge ud end der er i indlån, hvor der er en forsigtig udlånspolitik, og hvor man undlader at spekulere i valuta, aktier eller ejendomme, hedder det.

Oikos har derimod udlånt 10,5 mio.kr. til verdens fattige. De såkaldte Oikoslån.

Efter en vækst i indlån (penge-indskud)i på 24 procent i 2010, var der i 2011 et fald på 7 pct. Dette var nødvendigt for at få reduceret det store overskud i indlån.

Ikke mange banker har ligefrem udfordringer med et højt indlånsoverskud. 


Samtidigt har Oikos øget udlånsporteføljen med 7 pct., hvilket det idealistisk-sindede pengeinstitut betegner som tilfredsstillende i forhold til et presset marked og tilbageholdenhed hos kunderne.

Det har været dyrt for Oikos at være med i indskydergarantifonden i 2011. Velvidende at det er en forsikringsordning er “det ærgerligt, at banker der har drevet en mere risikobetonet forretning, skal dækkes af dem, som har et helt andet forretningsgrundlag”, gøres det gældende.

Alt i alt er direktør Allan Andersen godt tilfreds med resultatet på 316.000 kr. Det viser, at seriøs etisk bankdrift kan være en sund forretning, både for danske kunder og verdens fattige.

Man kan se årsrapporten på www.oikos.dk

OIKOS om OIKOS

Oikos er et bæredygtigt pengeinstitut med en klar etisk profil. I Oikos lader du dine penge arbejde blandt verdens fattige, indtil du selv skal bruge dem. Vi drømmer om en mere retfærdig verden, og vi lader det ikke blive ved drømmen.

Oikos formidler kundernes indlån videre til bl.a. mikrolån. Oikos har haft faste samarbejdspartnere i 18 år, der alle arbejder med mikrolån som et udviklingsværktøj.

Dvs. at renten fastsættes så lavt som muligt, afdragene er rimelige og låntager får oplæring i at håndtere mikrolånene.

Yderligere oplysninger hos:
kommunikationsansvarlig: Gullmai Sørensen,
tlf. 40 30 37 72 og e-mail: [email protected]