analyse af Carbon Brief viser, at coronavirus har reduceret de klimaskadelige udledninger i Kina med en fjerdedel.
Og som virusset ved navn COVID-19 har spredt sig til resten af verden, er det ganske sikkert, at der er lagt en massiv dæmper på aktiviteter med klimaskadelige følger også andre steder.
Det kan virke som et lille positivt lys på en mørk baggrund, men andre påpeger, at epidemien svækker den langsigtede klimahandling.
Det gælder eksempelvis Fatih Birol, direktør for det Internationale Energiagentur (IEA).
ifølge The Guardian.
FN-aflysninger på stribe
Årets to helt store grønne FN-topmøder foregår i slutningen af året. Det gælder COP15 om biodiversitet i Kina i oktober samt COP26 om klimaet den følgende måned. De er endnu ikke aflyst, men der er spekulationer om, hvorvidt de kan afholdes, særligt førstnævnte, der jo foregår i coronavirussets arnested.
FN’s Miljøprogram har ellers udnævnt 2020 til at være et ”superår” for biodiversitet. Der har været høje forventninger til, at resultatet af COP15 kunne blive en ”Paris-aftale for naturen”, men det kan ende med forsinkelser og udskydelser.
er allerede udskudt. Her var det forventet, at verdenssamfundet ville blive enige om en plan til gavn for biodiversiteten i oceanerne. Topmødet skulle være indledt i New York sidst i marts, men det bliver altså ikke i denne omgang.
alle fysiske møder indtil slutningen af april.