I 2014 udbetalte Danmark i alt 16,8 milliarder kroner i udviklingsbistand, svarende til 0,85 procent af vores samlede økonomi, viser den årlige foreløbige opgørelse fra OECD.
Danmark var i 2014 fortsat ét blandt kun fem lande i verden, der lever op til FN’s målsætning om at yde mindst 0,7 procent af bruttonationalindkomsten (BNI) i udviklingsbistand.
De fire øvrige lande, der yder 0,7 pct. af BNI, er Sverige, Norge, Luxembourg og Storbritannien.
Den danske udviklingsbistand var i 2014 på 0,85 procent af vores samlede økonomi, viser den årlige foreløbige opgørelse fra OECD.
Dermed er den danske bistandsprocent fastholdt på samme høje niveau som året før, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.
Regeringen fik for få måneder siden massiv kritik fra udviklingsorganisationer for at tage en milliard kroner fra udviklingsbistanden på finansloven for 2015 og bruge pengene til flygtningemodtagelse i Danmark.
SR-regeringens første udspil var, at hele 2,5 milliarder fra u-landsbistanden skulle anvendes til flygtningemodtagelse i Danmark, udover den ene milliard der allerede var afsat på det oprindelige finanslovsforslag.
Mogens Jensen: Vigtigt signal
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) glæder sig over tallene fra OECD.
”Danmark går igen forrest i kampen for at bekæmpe fattigdom. Det er et utroligt vigtigt signal at sende. Specielt i år, hvor vi skal blive enige om nye, globale mål for udviklingen i verden. Det viser, at vi vil verden,” siger han i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.
I 2014 udbetalte Danmark i alt 16,8 milliarder kroner i udviklingsbistand, hvilket altså svarer til 0,85 procent af bruttonationalindkomsten (BNI), viser opgørelsen fra de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation, OECD.
Opgørelsen er dog foreløbig, da den blandt andet bygger på skøn for BNI for 2014.
De enkelte udviklingsprogrammer er typisk flerårige, og udbetalingerne følger ikke altid tilsagnene fra den forgangne Finanslov. Derfor afviger OECD bistandsprocenten på 0,85 procent fra de 0,83 procent, der er i 2014 blev afsat på Finansloven til udviklingsbistand.
Yderligere information og statistik kan findes hos OECD