Danmarks Naturfredningsforening inviterer til klimamesse i Øksne-hallen

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

I dagene op til COP15 inviterer Danmarks Naturfredningsforening interesserede til The Copenhagen Climate Exchange. Her vil byer, virksomheder og organisationer fra hele verden vise, at der er masser af vilje til at løse klimaproblemerne.

Fra den 3. til 6. december samler Danmarks Naturfredningsforening verden til en klimamesse, hvor byer, organisationer og virksomheder demonstrerer deres innovative klimaløsninger. Og danske såvel som internationale eksperter giver deres bud på, hvordan vi kan sætte fart på minimeringen af den globale opvarmning.

“Det bliver fire ambitiøse klimadage med mere end 100 foredrag og diskussioner. Messen vil vise, at der er vilje til at løse klimaproblemerne, og messen vil være med til at fortælle verdens politiske ledere, at det er nu, vi skal have en ambitiøs, bindende klimaaftale,” siger direktør René la Cour Sell, Danmarks Naturfredningsforening.

Udstillerne på messen strækker sig fra unge frivillige fra Togo, der viser, hvordan de med solenergi har bidraget til at bekæmpe både fattigdom og global opvarmning, til bilfirmaer som Toyota og Peugeot, der holder premiere på spritnye bilmodeller, og viser at også bilbranchen kan gøre sit for et lavere CO2-udslip. Desuden demonstrerer firmaet ’Gamle Mursten’, at man ved at rense gamle mursten – i stedet for at købe nye – kan spare tonsvis af CO2. Amerikanske Sierra Club medbringer succesen Cool Cities, der har ført til, at over 900 amerikanske byer har sagt ja til at nedbringe deres CO2-udslip.

I løbet af messens fire dage vil anerkendte eksperter dele deres bud på klimaløsninger og sætte dem til debat. Blandt andre kan man møde manden bag vugge til vugge-princippet, Michael Braungart, der taler om at producere varer uden at efterlade spild, forurening og affald. Og præsidenten for foreningen af bæredygtige byer, David Cadman, slår fast, at der ikke kan laves en klimaaftale uden byerne. ´

I den mere lette ende byder messen på storytelling, film, ølsmagning og fotoudstillinger – og et klimaforedrag med glimt i øjet ved Anders Lund Madsen.

Copenhagen Climate Exchange finder sted fra torsdag den 3. til søndag den 6. december i Øksnehallen. Alle er velkomne – også til at deltage i daglige workshops, der skal forme messens anbefalinger – Calls for Climate Action, som Danmarks Naturfredningsforening overbringer til COP15.

Det koster 20 kroner at komme ind. Børn under 15 år kommer gratis ind. Åbningstiderne er: torsdag og fredag 10-22, lørdag 10-18 og søndag 10-16.

Læs mere på www.cphco2009.dk