Danmission har fået en programaftale med Danida til små 33 mio. kr over tre år, fra 2011- 2013. Programaftalen omfatter aktiviteter i Egypten, Tanzania, Indien, Bangladesh, Cambodja og Myanmar, og pengene vil blive brugt til opbygning af civilsamfundet gennem bl.a. styrkelse af de fattiges rettigheder, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danmission.
Danmission er den første missionsorganisation der har fået en programaftale med Danida. Danmission blev dannet i 2000 og er en sammenslutning af Det Danske Missionsselskab (DMS) og Dansk Santalmision (DSM).
Det hedder videre i pressemeddelelsen:
– For Danmission betyder den nye aftale, at vi ikke længere skal søge penge fra projekt til projekt, men ved hvad vi har at gøre godt med ude i verden. Det gør os mere effektive i kampen mod fattigdom og undertrykkelse. Vi kan tænke mere langsigtet, og vores partnere kan inspirere hinanden på tværs af landegrænserne, siger generalsekretær i Danmission, Mogens Kjær.
– Vi er en moderne og effektiv kirkelig organisation. Vi arbejder for at udruste folk til selv at gøre noget ved de forhold og skævheder, der forhindrer dem i at udnytte deres ressourcer og hævde deres ret. Det er meget vigtigt, fordi det skaber varige forbedringer. Med den faste bevilling fra Danida er finansieringen af disse projekter sikret i foreløbig 3 år, anfører Kjær.
Han kalder programaftalen for et skulderklap til det arbejde, Danmission udfører sammen med sine partnere ude i verden. Danmission er en del af Folkekirkens indsats i udviklingslandene og arbejder sammen med mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten om bekæmpelse af fattigdom, dialog og kirkeopbygning.
– Danmissions særkende er, at vi er forankret i den kristne tro. Og Danida er ikke berøringsangst over at indgå aftale med en trosbaseret organisation, men fremhæver tværtimod som noget positivt, at vore kristne værdier er fundamentet både i fattigdomsbekæmpelse og i kirke- og dialogarbejdet. Der er således en fornuftig sammenhæng mellem vore fredsskabende aktiviteter og religionsdialog – de støtter hinanden, gør generalsekretæren gældende.
Den form for arbejde er højaktuelt i eksempelvis Egypten, som i disse dage igen er plaget af spændinger mellem religiøse grupper efter massakren nytårsnat mod kristne i Alexandria. Udvikling forudsætter fredelig sameksistens – og omvendt.
– Selv om programaftalen er i hus, og vi dermed er får et væsentligt bidrag til udviklingsarbejdet, har vi stadig brug gaver fra private givere. Både til fattigdomsbekæmpelse, men bestemt også til de to andre sider af vores mission – nemlig mundtlig forkyndelse af evangeliet og religionsdialog. Mundtlig forkyndelse og kirkeopbygning må ikke finansieres af Danida, så det arbejde finansieres som hidtil med indsamlede penge, slutter Mogens Kjær.
Yderligere oplysninger hos:
Generalsekretær Mogens Kjær, tlf. 41 99 93 25 eller
programleder Betty Thøgersen, tlf. 41 99 93 15