Dansk forsker får penge til malaria-vaccine

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Lektor Ali Salanti, der er ansat på Center for Medicinsk Parasitologi under Københavns Universitet, er sammen med Biotekvirksomhederne ExpreS2ion Biotechnologies i Hørsholm og hollandske Mucosis B.V. tildelt EU’s EUROSTAR-program.

Programmet yder en million euro (ca. 7,5 mio. kr.) til præklinisk udvikling af en sikker og effektiv vaccine mod malaria under graviditet.

Samarbejdet forbinder den nyeste teknologi udviklet af biotekvirksomhederne Mucosis og ExpreS2ion med forskning i den malariavaccine, som er under udvikling på Københavns Universitet med støtte af Højteknologifonden.

“Vacciner er en af de mest effektive sundhedstiltag, men udviklingen af en malariavaccine rummer flere udfordringer. Vaccinen skal ideelt set give langvarig beskyttelse, men konventionel vaccineteknologi kan ikke indfri dette”, fortæller lektor Ali Salanti.

“Med dette samarbejde får vi mulighed for at kombinere den nyeste vaccineteknologi udviklet af Mucosis and Expres2ion med det malaria vaccine-antigen, som vi har fundet på Københavns Universitet i 2003. Målet er at sikre gravide kvinder i meget udsatte malariaområder livslang beskyttelse mod sygdommen” lægger han til.

Læs mere (på engelsk) på
http://isim.ku.dk/news/2012/eurostar-grant-for-malaria-research