Den danske kirurg, Kathrine Holte, er rejst til det sydvestlige Elfenbenskysten, hvor hun i 3 uger vil arbejde for Læger uden Grænser i byen Duékoué.
Situationen i det vestafrikanske kakao-land er fortsat usikker efter præsidentvalget i november 2010. Den siddende præsident Laurent Gbagbo nægtede i månederne efter valget at anerkende resultatet, der gjorde hans modkandidat Alassane Ouattara til vinder.
Den uafklarede situation medførte politisk uro, drab på civile og store flygtninge-strømme. I landets vestlige del fungerer de fleste sundhedscentre stadig ikke, og det skønnes, at flere end 100.000 er flygtet til nabolandet Liberia.
Via mobile klinikker tilbyder Læger uden Grænser medicinsk hjælp til fordrevne i den vestlige og sydvestlige del af Elfenbenskysten, og i storbyen Abidjan behandler organisationen patienter, der har behov for fødselshjælp, medicinsk eller kirurgisk hjælp, ligesom man tilbyder generel sundhedspleje.
39-årige Kathrine Holte er tilknyttet et hold af kirurger, som med kort varsel sendes til områder, hvor der er brug for akut kirurgisk hjælp.
Hun er født og opvokset i Gentofte og bor i dag i det centrale København. Hun blev uddannet læge fra Københavns Universitet i 2000 og har netop afsluttet sin speciallægeuddannelse som mave-tarm kirurg.
Kathrine Holte har i flere omgange arbejdet i Grønland, ligesom hun har været udsendt for Læger uden Grænser til Nigeria, DR Congo, Pakistan og Afghanistan.
Læger uden Grænser arbejdede i Elfenbenskysten fra 1990 til 2008, men er vendt tilbage til landet i år på grund af urolighederne.