Dansk-palæstinensisk studenternetværk begyndt at spire

Forfatter billede

Af Lars Buur Nørlev
Danske Studerendes Fællesråd (DSF)

Unge fra DSF er på vej til Palæstina for at undersøge mulighederne for at etablere et partnerskab.

I et forsøg på at skabe et fremtidig studenternetværk på internationalt plan rejser 2 repræsentanter fra DSF i slutningen af oktober på partneridentifikation til Palæstina. Her vil vi mødes med palæstinensiske studenterorganisationer med henblik på at etablere et fælles partnerskab.

DSF har allerede sat et lignende projekt i søen, idet vi medvirkede til opstarten af Colombian Students Watch, der følger og over-våger studerendes rettigheder i Colombia. Det er nu tanken, at DSF vil forsøge at understøtte etablering af lignende systemer andre steder i verden.

Undervejs på rejsen vil de to repræsentanter fra DSF deltage i World Educational Forum, der løber af stablen i samme periode. Det Palæstinensiske Selvstyre er i år vært for forummet, hvor studerendes forhold vil blive vendt, drejet og diskuteret. DSF deltager som forummets danske repræsentanter.

Vi håber på at komme i kontakt med en række organisationer, der arbejder med de palæstinensiske unges situation. Konflikten mellem Israel og Palæstina betyder, at de unges mulighed for at uddanne sig frit forringes.

Erfaringer på tværs af grænser

En del af samarbejdet vil forhåbentlig handle om erfaringsudveksling mellem vores organisation og de organisationer vi skal møde. Hvordan løser vi de problemer med studerendes rettigheder, som vi alle møder – både i Danmark og i Palæstina?

Derudover er vores mål at etablere et solidarisk samarbejde, hvor vi sammen står stærkere i forhold til at insistere på, at palæstinensiske unge har ret til uddannelse – også i tider med uro og vold.

Selv om vi tager til Palæstina for at undersøge de studerendes situation, vil konflikten kunne påvirke vores ophold. Uanset hvad, bliver det en spændende og lærerig tur og forhåbentlig vil vi komme hjem med et fremtidigt samarbejde i bagagen.

Kilde: Seneste elektroniske nyhedsbrev tirsdag fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)