Dansk TV-program går tæt på Cancun – genudsendes fredag kl. 13.05

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

DR 1 genudsender fredag middag kl. 13.05 magasinet “Udefra” med en dansk-produceret dokumentar, der går tæt på den fejlslagne WTO-ministerkonference i Cancun i Mexico september 2003.

Den 40 minutter lange dokumentar, “Spillets regler”, er optaget i de hektiske dage op til og under konferencen. “Spillets regler” går tæt på den brogede skare af ministre, aktivister, journalister og lobbyister.

Vi møder blandt andre udenrigsminister Per Stig Møller, der er fattet og optimistisk de første dage, og tydeligt skuffet, da forhandlingerne bryder sammen. Programmet fokuserer særligt på det såkaldte Bomuldsinitiativ og følger Burkina Fasos handelsminister tæt. Han går – som Per Stig Møller – fra at være optimistisk til at være dybt skuffet.

Mød også John Nordbo, koordinator for 92 Gruppen, journalist Jeanette Ringkøbing, Politiken, Peter Gæmelke, præsident for EUs landmænd og mange andre; alle på hårdt arbejde i Cancun.

Programmet er produceret af Dansk AV Produktion ved Anders Dencker Christensen og tilrettelagt af freelance-journalisterne Bo Jørgensen og Jesper Heldgaard, og det er produceret med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling og Undervisningsministeriet.
 
Før og efter “Spillets regler” interviewer Udefras tilrettelægger Tyge Pedersen Christian Friis Bach og direktør Søren E. Frandsen fra Fødevareøkonomisk Institut, FØI.

FØI har netop færdiggjort et stort forskningsprojekt om WTO med særligt fokus på landbruget og dets rolle for udviklingslandene. Projektet, der har fået det meste af sin støtte fra Danida, har vakt international opsigt.

De 2 vil fortælle, hvordan det er gået med WTO-forhandlingerne siden Cancun og om konsekvenserne af sammenbruddet i Cancun, særligt for verdens fattige lande.