Dansk udviklingspolitik 1949-71

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

18. oktober 2012

Undertitlen “En analyse af den tidlige udviklings‐ og bistandspolitik over for u-landene og dens funktion i dansk udenrigspolitik” beskriver yderligere værkets formål, fremgår det af en rundsendelse fra knowMore Books.

Bogen er en uredigeret e-­bogsudgave udgave af en ph.d.-afhandling af samme navn af Peter Yding Brunbech, som blev tildelt ph.d.-graden i 2007. Afhandlingen har ikke tidligere været udgivet.

”Dansk udviklingspolitik 1949-71” er en dybdeborende analyse af den danske udviklingspolitiks formative år i 1950’erne og 1960’erne. Bogen viser, hvordan Danmark var meget langsom til at fatte interesse for u-landsbistand i 1950’erne i forhold til de øvrige nordiske lande.

Til gengæld eksploderede interessen for området i 1960’erne, da Danmark også begyndte at sætte procentmål for sin bistandsindsats.

Procentmålene blev så vigtige for offentligheden, at de til en vis grad overskyggede selve formålet med u-landshjælpen.

Danmark blev grebet af en ”volume-fetichisme”, hvor størrelsen på bistandsbevillingerne, snarere end deres anvendelse, blev den vigtigste målestok for nationens moralske tilstand, hedder det.

Bogen koster 49 kr. og kan købes via iBookstore.

Se
http://itunes.apple.com/dk/book/dansk-udviklingspolitik-1949/id553469625?mt=11

For dem, der ikke har et apple produkt, er bogen også kommet på Saxo – se http://www.saxo.com/dk/boeger/forfattere_peter-brunbech_6516960