Danske Kirkedage får ny landssekretær

Morten Scriver Andersen

22. januar 2024

Det mellemkirkelige Råd og Landskomitéen i Danske Kirkedage er gået sammen om at ansætte en ny landssekretær for Danske Kirkedage.

Valget er faldet på Nik Bredholt, der som ny landssekretær får til opgave at skabe bredt engagement blandt kirker og kirkesamfund i forhold til Himmelske Dage-festivalen, som løber af stablen i Kristi Himmelfartsferien i Silkeborg i 2025.

Himmelske Dage er en løftestang til at fremme Danske Kirkedage, den bredere økumeniske bevægelse for at styrke samarbejdet mellem kirker i Danmark til gensidig opmuntring, erfaringsudveksling og gudstjenestefejring samt at skabe rum for tro, fællesskab og globalt udsyn.

”Jeg glæder sig til at være med til at løfte kirkedagene som den største økumeniske begivenhed. Jeg tror der er en lydhørhed for samtalen om tro og samfund, som kirkedagene kan tale ind i,” udtaler Nik Bredholt i en pressemeddelelse.

Nik Bredholt arbejder desuden i det interreligiøse forum Resam – Religion og Samfund. Han har været Programchef i Danmission og derefter udsendt som Regionsleder i Afrika også for Danmission. Nik Bredholt er desuden aktiv i debatten om dialogarbejdet og religions rolle i samfundet, blandt andet i sin fast blog på Globalnyt.

Formand for Danske Kirkedage Søren Abildgaard ser frem til samarbejdet med Nik Bredholt.

”Vi får nu en landssekretær med et indgående kendskab til Danske Kirkedage og Himmelske Dage. Nik Bredholt vil med sit brede økumeniske netværk blive en god medspiller for lokalkomitéen i Silkeborg og for de mange kirker og foreninger, der udgør kirkedagenes bagland,” udtaler Søren Abildgaard fortsætter:

Nik Bredholt overtager stillingen som landssekretær fra Anne Mie Skak Johanson, som frem til årsskiftet har varetaget posten.