Danske organisationer får støtte fra Google til digital platform

Forfatter billede

Verden er fuld af historier, der aldrig bliver fortalt, eller som kun når et begrænset lokalt publikum, selvom de har potentiale til at nå den brede, internationale offentlighed.

Med een kommende platform, Mediabridge.org, vil IMS, Danwatch og Indieframe forbinde lokale medier i svært tilgængelige lande med deres europæiske modparter.

Mediabridge.org er endnu ikke i luften, men den kommer til at fungere som en digital platform, hvor lokale medieorganisationer kan uploade et pitch, et uddrag eller en beskrivelse af deres arbejde, hvad enten det er eksklusive historier eller unik dokumentation.

Herefter kan europæiske medier gennemgå de forskellige forslag og kontakte de enkelte medier med henblik på at medfinansiere undersøgelser eller information. Både historier og medieorganisationer på platformen er på forhånd tjekket for at sikre, at alt indhold lever op til gængse professionelle standarder.

”Mindre medievirksomheder fra områder uden stor global mediebevågenhed vil få mulighed for at sikre finansiering af deres undersøgende journalistik ved at indgå i samarbejder med interesserede europæiske medievirksomheder. Samtidig vil europæiske medievirksomheder få adgang til unikt indhold, de normalt ikke ville have mulighed for at prioritere,” forklarer direktøren for IMS, Jesper Højberg i en pressemeddelelse.

Flere forskellige stemmer i medierne

Den europæiske nyhedsindustri er stærkt præget af konkurrence og økonomiske udfordringer, og værdien af eksklusivt indhold er derfor enorm. Trods potentialet for væsentlige bidrag til den internationale nyhedsagenda er journalistik fra svært tilgængelige områder ofte ikke noget, europæiske medier satser på. Det er dyrt at producere, og måske mangler medierne både adgang og tillid til lokale journalister og deres professionelle kunnen.

“Det er vigtigere end nogensinde at afsløre misinformation og magtmisbrug. Undersøgende journalistik udføres bedst som et samarbejde mellem lokale og internationale medier og med civilsamfundsorganisationer, tech-innovatører og whistleblowers,” siger Jesper Nymark, direktør i Danwatch, i pressemeddelelsen fra de tre organisationer.

Googles digitale innovationsfond (Google Digital Innovation Fund) finansierer projekter, der sigter mod at skabe innovative og bæredygtige modeller for distribution af god journalistik, samtidig med at der genereres en indkomst.

”IndieFrame går efter at opfordre og engagere folk globalt, så flere forskellige stemmer bliver repræsenteret i medierne,” siger Cecilia Valsted, medstifter af IndieFrame.

Mediabridge.org skaber mulighed for, at et nyt nyhedsøkosystem kan etablere sig – et økosystem, der tilfredsstiller de europæiske mediers behov for dagsordenssættende journalistik og samtidig understøtter lokale mediers nyhedsproduktion.