Danske virksomheder jagter kontrakter i FN-byen

fn-byen
FN-byen i København lægger i denne uge "havn" til et stort indkøbsseminar.
Foto: Flickr/News Oresund
Forfatter billede

UN Procurement Seminar 2016

Nye potentielle FN-leverandører vil få et indblik i samtlige skridt i indkøbsprocessen, og der vil være mulighed for at registrere sig som leverandør under selve seminaret.

Handel med FN: muligheder og udfordringer

Danmark har historisk set haft godt fat i salget af ydelser og varer til FN-systemet. I 2014 fik danske virksomheder bestillinger for over 426 millioner USD, hvilket gør Danmark til den niende største leverandør til FN.

På seminariet vil der være fokus på de behov som FN har i fremtiden og hvilke samarbejdsmuligheder der er tilgængelige for danske virksomheder. En af de danske virksomheder som deltager på FN-seminariet er Copenhagen Group, der blandt andet leverer køretøjer, entreprenørmaskiner og valgudstyr til FN.

Udtaler Julie Sophie Hübertz, tilbudschef i Copenhagen Group til DI.

Julie Sophie Hübertz fortæller til Globalnyt at der er en række områder man som leverandører skal være opmærksom på når man handler med FN.

Dansk handel dækker over få poster

Ifølge Eksportrådet efterspørger FN alt fra kommunikationsudstyr, maskinudstyr og nødhjælpsvarer til konsulentydelser og IT-rådgivning.

Salg til FN er ekstremt konkurrencepræget og kun relevant for ganske få danske SMV’er.

Tine Bork, chefkonsulent, Håndværksrådet.

Hos Håndværksrådet, der er de små- og mellemstore virksomheders hovederhvervsorganisation, har man tidligere haft et indkøbsnetværk med henblik på at formidle kontakten til FN. Det er i dag nedprioriteret.

Det er primært de der måtte have specialiseret sig i nødhjælpsleverancer, eller som har fundet sig et særligt nichemarked. Har virksomhederne held med dette, kan der være et vist potentiale, fortæller Tine Bork til Globalnyt.