Det Danske Hus i Palæstina lancerer fotomaraton

Forfatter billede

Den 1. maj bliver gaderne i Ramallah og Jerusalem fulde af dristige og eventyrlystne fotografer, der deltager i det første Palæstina Fotomaraton.

Fotoentusiaster i alle aldre og størrelser vil fylde gader og bakker i Ramallah og Jerusalem den 1. maj, når Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) præsenterer det første Palæstina Fotomaraton. Det skriver DHIP i en pressemeddelelse mandag.

Over 60 mennesker har tilmeldt sig hos en af de to værter: DHIP i Ramallah og Palestinian Art Court – Al Hoash i Jerusalem. Deltagerne vil konkurrere om at fortolke en række forudbestemte temaer visuelt i et seks- eller 12-timers maraton.

En jury bestående af lokale professionelle fotografer vil evaluere billederne og udnævne vinderne. Vinderne vil blive offentliggjort ved et offentligt arrangement hos DHIP i maj og i flere palæstinensiske medier.

“Palæstina er en af de mest fotograferede steder i verden,” siger Nathalie Khankan, direktør for DHIP. “Størstedelen af disse billeder bliver taget af udenlandske fotografer til et udenlandsk publikum og skildrer konflikt og vold. Palæstina fotomaraton er ikke blot en sjov konkurrence, som forhåbentlig vil inspirere og opmuntre spirende fotoentusiaster.

Det er også en mulighed for at være kreativ med de ting, vi ser omkring os. Og udforske den palæstinensiske virkelighed lige nu, i dag, i al sin mangfoldighed og modsætninger. Jeg kan næsten ikke vente med at se de palæstinensiske billeder, der kommer ud af det!”

Jury-medlem Yazan Khalili, fotograf og billledkunstner, er også begejstret ifølge DHIPs pressemedelelse:

“Palæstina Fotomaraton bliver en helt særlig begivenhed. Sjov og udfordrende. Der bliver mulighed for at fokusere på detaljerne, de små ting. En mulighed for at vi stopper op og involverer os med vores omgivelser på en helt ny og kreativ måde.”

Palæstina fotomaraton 2012 er inspireret af det danske Fotomaraton, som er blevet afholdt årligt siden 1989. Mange byer rundt om i verden afholder nu fotomaraton. Det første fotomaraton i Mellemøsten blev afholdt i Cairo i januar 2011.

Palæstina Fotomaraton er arrangeret af Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) med støtte fra International Media Support (IMS) og i samarbejde med den palæstinensiske Art Court – al Hoash, Jerusalem, Radio Ajyal, og DEDI, Cairo.

Om Det Danske Hus i Palæstina (DHIP)
DHIP er en uafhængig selvejende institution, der arbejder for at øge den gensidige forståelse og tillid mellem danskere og palæstinensere. DHIP har til huse i Ramallah og drives med økonomisk støtte fra blandt andre Udenrigsministeriet og Grundfos, KVINFO, Arla, BUPL og GL.

En lang række danskere bakker op om initiativet heriblandt de tidligere udenrigsministre Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann Jensen og Mogens Lykketoft.