DFUNK har fundet sin nye direktør

Tarek Ziad Hussein.


Foto: Jonas Normann
Laurits Holdt

28. april 2023

Tarek Ziad Hussein begynder som direktør for DFUNK 1. juni 2023.

”Som barn af forældre, der selv ankom som flygtninge til Danmark, er det et stort privilegium 30 år senere at få lov til at stå i spidsen for DFUNK og organisationens vigtige arbejde med at skabe trygge, stabile og udviklende fællesskaber for unge, der er flygtet til Danmark.”

Sådan lyder det fra den kommende direktør for Dansk Flygtningehjælps Ungdom, DFUNK, Tarek Ziad Hussein.

”Jeg glæder mig først og fremmest til at møde vores mange hundrede frivillige og medlemmer som udgør selve rygraden af DFUNK, og så håber jeg, at jeg sammen med et stærkt sekretariat kan fortsætte den positive udvikling og rejse som DFUNK har undergået de seneste år.”

”Det gælder blandt andet organisationens vigtige arbejde med at skabe meningsfulde fællesskaber lokalt for unge med flugterfaring samtidig med, at kampen for et retfærdigt og værdigt samfund med lige rettigheder fortsætter ufortrødent,” siger han videre.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der valgte Tarek Ziad Hussein blandt et stærkt og kvalificeret ansøgerfelt, skriver organisationen.

Signe Husted Davidsen og Salah Zada, DFUNK’s forpersoner, fortæller:

”Det lyser ud af Tarek, at han brænder for vores målgruppe. Han har en enorm skaberlyst, som virkelig bliver en gave for udviklingen af DFUNK på alle niveauer, og så har Tarek stor erfaring med forening- og organisationsarbejde. Tarek er den helt rigtige direktør for DFUNK.”

Tarek Ziad Hussein er jurist og menneskerettighedsaktivist og kommer fra en stilling som specialkonsulent hos Institut for Menneskerettigheder.