Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) flytter efter ti år i Strandgade på Christianshavn sine henved 125 ansatte til et nyt domicil på Østerbro med udsigt til Københavns nye FN-by. Man skal være ude af sine gamle lokaler inden 1. juli.
Det internationalt anerkendte institut, der forsker i og formidler om globale forhold med betydning for Danmarks rolle i verden, kommer til at bo i en moderne ejendom på hjørnet af Østbanegade og Gammel Kalkbrænderivej, der ligger på landsiden umiddelbart overfor Nordhavn S-station.
Ejendommen huser også SKAT og Cyber City og er udstyret med store lyse vinduer. I stueetagen indrettes foredragssal i et auditorium, ligesom instituttets omfattende bibliotek vil være placeret her. Det følger nemlig med fra Christianshavn, hvorfra størstedelen af samlingen flyttes.
Resten tilhører Institut for Menneskerettigheder (IMR), som DIIS har delt ejendom med. IMR bliver på pladsen i Strandgade 56 og samles fremover i én bygning. Tidligere har DIIS og IMR delt hvad der svarer til tre-en-halv bygning.
Kommunika-tionsfolkene hos DIIS anbringes på “mezzaninen” i den nye adresse, og forskerne sidder så længere oppe på etagerne.
DIIS gennemgår en større reorganisering for øjeblikket, hvor de otte forsknings-enheder forslagsvis tænkes samlet i fem for at kunne følge med i efterspørgslen på relevant forskning og den internationale og udenrigspolitiske udvikling.
Instituttet opstod som en sammenlægning i 2002 af flere institutter, herunder det mangeårige Center for Udviklingsforskning, som bl.a. havde nu afdøde Knud Erik Svendsen som direktør.
DIIS-direktør er Danida-diplomaten Nanna Hvidt, hvis åremålskontrakt udløber til 1. september.
Mere om hende på
http://www.kvinfo.dk/side/633/action/2/vis/6139