DR-vært efter visit i Bangladesh: Spiser gerne tigerrejer

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

I Sverige har over 1.000 butikker og hoteller boykottet at salget og serveringen af tigerrejer. Forholdene, de store rejer produceres under, er nemlig for klamme, kæmperejerne er uhumske og fyldt med medicin – og de store rejefarme dårlige for miljøet og uetiske.

Sådan lyder kritikken fra bl.a. den svenske Naturskyddsföreningen, skriver DR online tirsdag.

For at undersøge forholdene selv tog DR-journalist Mette Frisk fra Madmagasinet Bitz og Frisk til den næststørste eksportør af tigerrejer til Danmark, Bangladesh. Og hun blev meget overrasket over, det hun oplevede omkring opdræt og produktion af tigerrejer.

“Det var virkelig specielt at komme derned og finde ud at, at vi har fået malet en skræmmekampagne op i Skandinavien, der ikke holder vand”, siger Mette Frisk i Madmagasinet, der blev sendt tirsdag aften på DR 1.

Virkeligheden ikke sort/hvid

“Jeg havde en forventning om at møde noget, der var ret ulækkert. Jeg troede, jeg skulle se rejer, der blev opdrættet i ren mudder, og som fik pøset antibiotika udover sig, men det viste sig, at virkeligheden ikke er helt så sort/hvid, som vi ofte får præsenteret herhjemme, siger Mette Frisk til dr.dk.

Hun fortæller dog, at forholdene var ‘hulens langt’ fra de danske forhold for fødevareproduktion.

Der var ikke smileyordninger eller uniformer til arbejderne på rejefarmene. Og arbejderne bader i det samme vand, de opdrætter rejer i.

Arbejder med hænderne

Læs videre på
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/08/20/140623.htm