DUF: Hvor er ungdommen henne i Globaliseringsrådet?

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har nu offentliggjort, hvem der skal sidde med i regeringens store satsning i de kommende år – Globaliseringsrådet.

Desværre blev resultatet lige så forventeligt, som Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) havde frygtet. Direktører, fagforeningsbosser og ministre udgør de 26 medlemmer af rådet, der skal komme med bud på fremtidens udfordringer i et globaliseret samfund. Derimod er der ingen repræsentanter fra fremtiden – de unge, skriver organisationen i en pressemelding onsdag.

– Udpegningen af rådet viser mangel på nytænkning og mod. Jeg frygter, at sammensætningen vil afspejle, at det i høj grad bliver en debat på erhvervslivets præmisser. Men det er vigtigt at inddrage ungdommen, fordi det er os, som skal rustes til et stadigt mere globaliseret samfund, siger Jeppe Bruus Christensen, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Han peger på, at det bl.a. er vigtigt at have konstant fokus på uddannelse og forskning, da det er her Danmark skal være i front, hvis vi skal klare os i konkurrencen med andre lande i fremtiden.

– De unge ved, hvordan uddannelsessystemet kan gøres bedre, så vi får endnu flere unge til at tage en kompetencegivende uddannelse. Derfor er det ærgerligt, at de gode intentioner fra regeringen ikke følges op med en mere visionær sammensætning af Globaliseringsrådet, siger Jeppe Bruus Christensen.

Det er meningen, at rådet skal mødes en gang om måneden og have et nyt tema hver gang. Derfor opfordrer Jeppe Bruus Christensen regeringen til at danne en række referencegrupper med unge repræsentanter, som kan diskutere de emner, der er særligt interessante for unge.