En humanitær ildsjæl

Lucca Weis Kalckar


Foto: LinkedIn
Forfatter billede

Den røde tråd i fødselarens arbejdsliv er udvikling af humanitære organisationer og at sikre samfundets opmærksomhed på de mest sårbare.

Hun er p.t. udviklingschef i Landsforeningen Livsværk, hvor hun bl.a.har designet den udviklingsproces og overordnede strategi, der har ført foreningen ind i en ny tid.

Ved siden af har hun været ekstern lektor på Københavns Handelshøjskole (CBS) siden 2005.

Lucca Weis Kalckar har tidligere samarbejdet på europæisk plan for forståelse for unge afrikanske kvinders ret til at bestemme over egen krop (især antallet af svangerskaber) og var medvirkende til, at begrebet reproduktiv sundhed blev fremhævet i den nye strategi for Danmarks udviklingspolitik, som fik bred opbakning fra politikerne i Folketinget tidligere i år.

Før da var hun informations- og fundraisingchef i det store missionsselskab Danmission fra 2007 til 2011. Her stod hun for omstilling af fundraisingen og informationsarbejdet og dermed øgede indtægter fra private givere, hedder det.

Danmission har lange traditioner i u-landsarbejdet. Det så dagens lys pr. 1. januar 2000 ved en sammenslutning af DMS – Det Danske Missionsselskab – og Dansk Santalmission, men DMS blev grundlagt helt tilbage i 1821 og kan således fejre 200 års jubilæum om føje år.

Alder er ikke noget usædvanligt i det selskab. Luthersk Mission blev stiftet i 1868 under navnet Luthersk Missionsforening og varmer allerede op til sine 150 år næste år.

Og Mission Afrika kunne i 2011 fejre 100 års jubilæum efter at være stiftet i 1911 under navnet Dansk Forenet Sudan Mission; en selvstændig gren af den internationale organisation Sudan United Mission. I 2008 ændrede organisationen navn til det nuværende.

Fra 2011 til 2013 var Lucca Weis Kalckar international kampagnekoordinator i foreningen Sex & Samfund. Tidligere var hun også med til at udvikle DM i indsamling, der senere blev til den årlige Danmarksindsamling. Se også https://www.danmarksindsamling.dk

Dengang i 2008

Æblet falder ikke langt fra stammen. Fødselarens nu 26-årige søn, Adam Mielke, medvirkede således i 2008 som 17-årig gymnasieelev i at udvikle 24 computerspil til Danmissions julekalender.

Kristeligt Dagblad skrev dengang i december 2008: Nogle børn i Cambodja har ikke noget hjem, men de lever på lossepladsen. De finder kapsler, som de sælger, for at få penge til mad. Du skal også finde kapsler.

Sådan lyder introteksten til et af de 24 små spil, som Adam Mielke har udviklet til Danmissions julekalender i år. Hver eneste dag i december kan børn og barnlige sjæle spille et af disse interaktive julespil og samtidig læse en lille historie om, hvordan livet er, når man som barn bor på en losseplads i Cambodja.

Adams Mielkes computerspil skal sammen med resten af Danmissions julekalender være med til at skabe opmærksomhed om børn i Cambodja og Danmissions arbejde med et børnehjem i hovedstaden Phnom Penh. Det gode formål er en af grundene til, at Adam Mielke har brugt i hvert fald 60 timer af sin fritid de seneste tre måneder på at udtænke idéen.

Adam Mielkes far, Kurt Mielke, arbejder som computerprogrammør og har inspireret sønnen med sin passion for den teknologiske verden.

Adam Mielkes mor, Lucca Weis Kalckar, arbejder i Danmission som informationschef. Relationen til Danmission går dog endnu længere tilbage. Adam Mielkes farfar, Anders Mielke, var generalsekretær i Det Danske Missionsselskab, der nu hedder Danmission, fra 1988 til 1996, da han døde, skrev avisen for ni år siden.

Se meget mere om dagens fødselar på

https://dk.linkedin.com/in/lucca-weis-kalckar-5120832b

Se også om en nyansættelse i Danmission på 

https://globalnyt.dk/content/kendt-ansigt-i-miljoeet-rykker-til-danmission