Et liv i Asien

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Fhv. admin. direktør og bestyrelsesformand Karsten Willerup, Penang i Malaysia, fylder 70 lørdag d. 22. september 2012.

Efter grunduddannelsen som isenkræmmer, efterfulgt af ophold i Schweiz og eksportchef i adskillige danske internationale firmaer, fik Karsten Willerup smag for Asien gennem stillinger i otte år i Filippi-nerne, fire år i Taiwan og senest 10 år i Penang, hvor han arbejdede for børsnoterede malaysiske, engelske, tyske og amerikanske firmaer i byen, der er kaldt “Orientens Perle”.

For otte år siden pensionerede Karsten Willerup sig selv med fortsat bopæl i det varme og skattefrie Penang.

Willerup har opbygget en stor vennekreds af lokale kinesere, indere og pensionerede udlændinge, der har fundet værdien af Penang på vestkysten af Malakka-halvøen så interessant, at de er immigreret under et fordelagtigt “Malaysia My Second Home”-program.

Det gælder også et antal pensionerede SAS-kaptajner, der er flyttet fra Frankrig og Spanien, så der nu er ny tilgang til den lokale balut-afdeling, et særligt kortspil, hvor Karsten Willerup var Founding Chairman ved oprettelsen 1. marts 2001.

På fødselsdagen holder han åbent hus i den historiske Penang Club og middag om aftenen på det fashionable Shangri-La Rasa Sayang Resort and Spa.

Familien i Danmark og Holland består af tre døtre med ægtefæller og seks børnebørn. De kommer til Penang senere på året for at fejre den runde dag.