Folkekirkens Nødhjælp stiller ind på en ny frekvens ”U-landsfrekvens” – et skolesite til elever i 7.-10. klasse, skriver organisationen i en pressemelding fredag.
Quizzer, afstemninger, eksperimenter og dilemmaer er nogle af de muligheder, der byder sig, hvis man stiller ind på Folkekirkens Nødhjælps nye U-landsfrekvens www.u-landsfrekvens.dk
Der er tale om et interaktivt skolesite med udgangspunkt i sult, klima, katastrofe, minerydning og andre temaer, som eleverne kan fordybe sig i.
Sitet henvender sig til både den fagligt interesserede og den nysgerrige elev med henholdsvis tungere artikler og fakta såvel som film og billeder.
Eleverne kan tage stilling til dilemmaer som, hvorfor nogle dør af sult i fattige lande, når andre dør af fedme i rige lande. Og de kan lave eksperimenter med oversvømmelse og tørke for at forstå sammenhængen mellem sult og klimaforandringer.
Lærerne kan også benytte U-landsfrekvens som inspiration til undervisningen. I lærervejledningerne findes der en mængde forskellige opgaver, øvelser, tekster og links, som kan bruges i udpluk eller i deres helhed til en enkelt lektion eller til en hel emneuge.
– Skoleelever jo er super sultne og ivrige efter at forstå verden. Med U-landsfrekvens giver vi dem et værktøj til at komme tættere på verdens fattigste og få indblik i deres liv og de udfordringer, de står over for, siger Mads Klæstrup Kristensen, kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp.
Anna Mikkelsen, der går i 8. klasse i Bagsværd, har afprøvet det nye site:
– Jeg synes det er spændende og anderledes end andet undervisningsmateriale. Jeg kan især godt lide, at der er konkrete problemformuleringer som hjælp og inspiration til at komme i gang med en opgave. De mange forskellige videoer er også rigtig fede,” mener Anna.
Eleverne kan afslutte et undervisningsforløb med at lægge et statement op på tankevæggen, som efter sommerferien bliver en interaktiv del af U-landsfrekvens.
Her kan de lægge et videoklip, et billede, en sang, et digt, eller andre kommentarer til emnerne, som kan inspirere andre unge og starte en dialog.
Yderligere oplysninger hos projektleder Anna Arnfjord Christiansen, e-mail [email protected] og mobil 29 70 06 23
Folkekirkens Nødhjælp
Tlf 33 15 28 00
www.noedhjaelp.dk
www.danchurchaid.org