Folkekirkens Nødhjælp har fundet ny international chef

Laurits Holdt

1. juli 2024

Det bliver Karin Elisabeth Lind, der afløser Jonas Nøddekær på posten som international direktør i Folkekirkens Nødhjælp. Hun tiltræder den 1. september.

Hun kommer fra en stilling som direktør i organisationen Access2Innovation, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling i udviklingslandene og særligt i Østafrika.

Hun har et indgående kendskab til internationalt arbejde fra Access2Innovation, CARE Danmark, Verdens Skove og har været ansat i Folkekirkens Nødhjælp som landechef i Kenya og Uganda samt som leder af Folkekirkens Nødhjælps kontorer for programarbejde og global fundraising.

“Karin er kendt som en enormt vellidt og handlekraftig holdspiller. Hun får tingene til at ske. Det er der brug for i en verden med udbredte og permanente kriser, men også med en masse muligheder for at skabe bæredygtig udvikling. Hun har de faglige og ledelsesmæssige kvalifikationer til at udfylde rollen som international direktør, og jeg ser virkelig frem til samarbejdet,” siger generalsekretær Jonas Nøddekær.

“Jeg er glad og stolt over udnævnelsen til international direktør i Folkekirkens Nødhjælp, der gør en vigtig forskel i verden. Jeg har et godt kendskab til organisationens arbejde i verden og i Danmark, og har værdierne helt inde under huden,” siger Karin Elisabeth Lind, der stoppede i Folkekirkens Nødhjælp i begyndelsen af 2023, og som nu er hentet tilbage for at stå i spidsen for den internationale afdeling og arbejdet i 19 programlande i Afrika, Asien, Mellemøsten og Ukraine.

“Folkekirkens Nødhjælp er kendt for at tænke i nye løsninger i tætte partnerskaber på tværs af sektorer og i nye og innovative alliancer. Det ser jeg frem til at bidrage til med de mange dygtige kollegaer på landekontorerne og i Danmark, med de 200 partnerorganisationer – ngo’er, kirkelige samarbejdspartnere, sociale bevægelser og så videre – og med virksomheder, fonde, Udenrigsministeriet, internationale donorer og hele det danske bagland,” siger Karin Elisabeth Lind.

Stillingen blev ledig, da daværende international direktør Jonas Nøddekær i januar blev konstitueret som generalsekretær, efter at Birgitte Qvist-Sørensen overraskende meddelte, at hun stoppede på posten, som hun havde siddet på i ni år.

I april blev det offentliggjort, at Jonas Nøddekær var udpeget som generalsekretær, efter at stillingen havde været slået op.