Forsyningskoordinator ud til Indien

Forfatter billede

Birgitte Sten Jørgensen er rejst med Læger uden Grænser (MSF) til Indien, hvor hun i 9 måneder skal arbejde som koordinator af indkøb og forsyninger til organisationens projekter.

© Sune Juul-Sørensen/MSF

Den 33-årige ingeniør kommer fra en stilling i DONG Energy, hvor hun var ansvarlig for kvalitetsafdelingen. Hun er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og har arbejdet som konsulent hos Deloitte og NNE Pharmaplan.

Der bliver god brug for hendes kompetencer i Delhi, som bliver basen. Herfra skal hun sørge for, at 3 af MSFs projekter i Indien får de forsyninger, de har brug for. Opgaverne kommer til at dække indkøb, kvalitetssikring, logistik og optimering af arbejdsprocesser.

– Jeg regner med, at arbejdet i Delhi bliver mere ’hands-on’ end jeg er vant til, og med alle de opgaver er 9 måneder næsten for lidt, siger Birgitte Sten Jørgensen med et smil.

Det drejer sig om et hiv/aids-projekt i et slumområde i millionbyen Mumbai (Bombay), støtte til et hospital i Nagaland i det nordøstlige Indien og et projekt i delstaten Chhattisgarh, hvor befolkningen er fanget i en konflikt mellem regeringsstyrker og maoistiske oprørere.

Særligt medicinske forsyninger er kritiske i projekterne, og fordi Indien har importforbud mod udenlandske varer bliver en af udfordringerne at sikre medicinske forsyninger af høj kvalitet og få dem ud til projekterne i god tid.

Birgitte Sten Jørgensen er opvokset i Nykøbing Falster og boede indtil for nylig på Amager i København.

Læger uden Grænser har arbejdet i Indien siden 1999.