Fra vestindisk kolonibygning til kulturcenter

udstilling
Både tegninger og modeller kan ses på udstillingen.
Foto: Den Vestindiske Kulturambassade - bragt med tilladelse.
Gerd Kieffer-Døssing

I foråret var en gruppe studerende fra Aarhus Arkitektskole og Arkitektskolen på det danske Kunstakademi i København en tur på øerne Skt. Thomas og Skt. Croix. Sammen med Skt. Jan udgør de De Vestindiske Øer, eller De amerikanske jomfruøer, der indtil 1917 var en dansk koloni.

De studerende opmålte en gammel kaserne og militærhospital, der begge stammer tilbage fra kolonitiden, med henblik på at restaurere de gamle bygninger og give dem nyt indhold. Kasernen skal blive til en arkitekt- og håndværkerskole, mens hospitalet skal forvandles til et kulturcenter og museum.

Nu udstilles de studerendes tegninger og modeller på Den Vestindiske Kulturambassade, der siden 1. oktober har holdt åbent for offentligheden på Frederiksberg Runddel i København.

Markering af 100-års jubilæum

Restaureringsprojektet, der har fået navnet In Search of Identity, er et samarbejdsprojekt mellem Danmark og De amerikanske jomfruøer, i anledning af at det til næste år er 100 år siden, Danmark solgte øgruppen.

Planen er, at udgifterne til projektet deles, så Danmark står for at finansiere selve restaureringen, mens ansvaret for drift af både skole og museum ligger hos De amerikanske jomfruøer.

Den Vestindiske Kulturambassade på Frederiksberg Runddel har åbent tirsdag og torsdag fra klokken 10-15. Udstillingen kan ses frem til 1. februar, og det koster 30 kroner at komme ind.

Billeder fra opmålingen kan ses på Aarhus Arkitektskoles hjemmeside.