Frankrig hædrer dansk NGO

Forfatter billede

Maternity Foundation modtager Den Franske Ambassades Menneskerettighedspris for deres 10-årige indsats for at bekæmpe mødredødelighed i udviklingslande, herunder for organisationens brug af innovativ mobilteknologi til at uddanne fødselshjælpere.

Organisationen belønnes for sit arbejde for at redde kvinders og børns liv i forbindelse med graviditet og fødsel.

Maternity Foundations protektor kronprinsesse Mary overværer prisoverrækkelsen, som finder sted tirsdag den 24. november 2015 kl. 15.30, skriver den franske ambassade i en pressemeddelelse.

Pris er vigtig løftestang

Langt de fleste af dødsfaldene kunne være undgået, hvis kvinden havde haft adgang til professionel fødselshjælp.

Opmuntre menneskerettighedsforkæmpere

Det er Frankrigs ambassadør, François Zimeray, som har taget initiativ til at stifte denne menneskerettighedspris, der bliver uddelt for anden gang i år.

François Zimeray er tidligere menneskerettighedsforkæmper, advokat ved den Internationale Straffedomstol og menneskerettighedsambassadør i det franske udenrigsministerium.

Med prisen ønsker ambassadøren at øge fokus på menneskerettigheder.

Ser Danmark som foregangsland

François Zimeray blev udnævnt til Frankrigs ambassadør i Danmark i november 2013, og han har fra første dag ønsket at forfølge sit store engagement i menneskerettigheder.

Ambassadøren betragter Danmark som et foregangsland inden for menneskerettigheder, men han vil gerne bidrage til endnu mere at fremhæve de organisationer og de ildsjæle, der vier deres liv til kampen for menneskerettigheder. De fortjener en anerkendelse for deres indsats, mener han.

Fransksproget app vil komme længere ud i Afrika

Tirsdagens prisoverrækkelse efterfølges af en reception, hvor den franske ambassade byder på en let forfriskning.