Funky fra Ghana
Spillestedet Alice på Nørrebro, som tidligere hed Global, lancerer noget, de kalder Global Dance Nights og lægger ud med kultfænomenet Rob alias Robert Ray Reindorf. Den nu 70-årige udsendte et par album i 1977-78, der både strejfede funk i stil med James Brown, afrobeat beslægtet med Fela Kuti og alligevel havde en egen psykedelisk stil, hvor man nærmest forventer at Shaft skal dukke op hvert øjeblik. Nu er han kommet under vingerne hos de kompetente Planet Rock i Berlin og er på turné igen med folk, der normalt kendes fra Ebo Taylor, Jimi Tenor, det tyske kraut-worldband, Embryo og andre. Det bliver en rå og funky start på efteråret i den gamle gymnastiksal på Nørrebro.
Fredag 30. august, Global Dance Nights: Rob – Alice, Nørre Allé 7, København N
Tyrkisk syre på Bellahøj
Anført af den tyrkiskfødte sangerinde, Berrin Bas, har det psykedeliske orkester, der lyder som et ekko af den syremusik, der opstod i Anatolien i slut-1960’erne og 1970’erne, spillet en masse i både Danmark og Tyrkiet. Tuhaf betyder ”underlig”, og deres hjemmegjorte kompositioner, er fabelagtigt godt gået. Så mød op på Bellahøj, hvor alt fra Alberte og en stribe af de populære personligheder fra B&U-afdelingen på DR, samt Daimi, Nikolaj Nørlund og andre præsenteres over to dage i det grønne ved de ikoniske Bellahøjhuse.
Fredag den 30. og Lørdag den 31. august kl. 18 – Bellahøj Amfiteater, Bellahøjvej 20, Brønshøj
Peul og Suwalski på Musicon
Katrine Suwalski har med sin saxofon og fløjte været en kapacitet indenfor afrikansk inspireret jazz i Danmark gennem mange år. Nu er hun gået sammen med perkussionisten Anders Hvidberg Hansen, samt ikke mindst Simon Winse, der kommer fra Burkina Faso og nu er bosat i Paris. Han spiller på den spændende Peul-fløjte, altså den traditionelle fløjte tilhørende folket, der også kaldes for Fulani. Ligesom han synger og spiller på den lille n’goni. Det skal nok blive godt. Anledning er ferniseringen med kunst fra Zimbabwe, som præsenterer de to kunstnere, skulptøren Rickson Zavare Chitungwiza og maleren David Chinyamas.
Lørdag den 31. august kl. 15 – KunstSmedjen på Musicon, Bagtæppet 8, Roskilde
Flamencoen vender hjem
Man siger, at flamencoen opstod blandt romaer, som jo har deres oprindelse i Indien. I en årrække har den dygtige danske guitarist, Kasper Søeborg, valfartet til Sevilla og Madrid for at få undervisning, og med spanske Luis Gallo og tablaspilleren Nanthe Kumar, som er fra det indiske mindretal i Malaysia, har han dannet en trio, der har udsendt et fremragende album. Nu spiller de på CPH World Music Festival, der begynder onsdag.
Torsdag den 5. september kl. 21 – Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg
I mangfoldighedens og geografiens navn ville jeg gerne anbefale fra Aarhus Festuge, hvor man på 10. år har lagt verdensmusikken i hænderne på bestyrelsen af Det Turkise Telt. Herfra kan jeg ærligt talt intet anbefale i denne uge. Vi ses i næste.