Genbrugsmissionærer tilbage til Nigeria

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

I foråret 2008 vil Inger og Poul Martin Nielsen, Endrup ved Esbjerg, være på vej tilbage til Nigeria efter godt 6 års pause for at arbejde med drikkevandsprojekter og sundhed i et fattigt pionerområde i den vestlige del af det store land.

Sudanmissionens genbrugskonsulent i Syddanmark Poul Martin Nielsen og hans hustru Inger er fra januar 2008 ansat i et nyt pionerjob i byen Kontagora i Vestnigeria. Kontagora er et fattigt og tilbagestående område, hvor der er meget stort behov for at forbedre sundhedsforholdene og skaffe rent drikkevand.

Den lutherske kirke, der er Sudanmissionens samarbejdspartner i Nigeria, har 12 afrikanske missionærer udsendt til området. Udgifterne til de afrikanske missionærer dækkes af Sudanmissionen.

Poul Martin Nielsen og Inger Nielsen skal hjælpe kirken med at holde kontakt til de udsendte missionærer, opmuntre dem og undervise i sundhed, ernæring og i at skaffe rent drikkevand.

Inger Nielsen og Poul Martin Nielsen var i 1999-2001 udsendt som lederpar på den lutherske kirkes gæstehjem i Jos med 2 af deres 4 børn. Børnene er nu alle voksne og bliver i Danmark.

Parret udsendes til foråret fra Kvaglund kirke, Esbjerg, når de har fået visum og gennemført et 3 måneders uddannelsesforløb i England.

Sudanmissionen er et folkekirkeligt missionsselskab, der arbejder i Afrika, Mellemøsten og Danmark. Sudanmissionen støtter en bred vifte af kirkelige og sociale projekter i Den 3. Verden inden for sundhed, undervisning, gadebørn, kapacitetsopbygning, freds- og forsoningskurser, plantageopbygning og radio/tv-udsendelser. Budget: 15,5 mio. kr., 31 ansatte, 180 sudankredse og 83 genbrugsbutikker og 2.200 frivillige medarbejdere.