Vi er meget glade for, at justitsministerens klare udmelding om, at hun ikke har planer om at forbyde hvervning af nye bidragydere på gaden,” siger generalsekretær Henrik Stubkjær, Folkekirkens Nødhjælp ifølge organisationens hjemmeside onsdag.
Justitsministeren har iværksat høringen efter henvendelse fra en række rådmænd og cityforeninger, som føler at indsamlerne generer handelslivet.
”For at undgå at vore indsamlere generer folk, uddanner Folkekirkens Nødhjælp selv sine hververe og har klare etiske retningslinier for, hvordan arbejdet på gaden skal udføres,” siger Kenneth Kamp Butzbach, leder af hvervearbejdet.
Samtidig koordinerer de otte organisationer, der har hververe på gaden, deres arbejde, så hververne ikke står for tæt på strøggaderne.
Dialogen skal fortsætte
Både Henrik Stubkjær og formanden for indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, Robert Hinnerskov, vil meget gerne fortsætte dialogen med de cityforeninger, der er utilfredse. Men Henrik Stubkjær finder en del af kritikken uberettiget.
”Nogle mennesker føler sig sikkert generede af at blive kontaktet på gaden. Men en rundspørge, vi har foretaget på gågaden i Århus viser, at 80 procent synes, at vores hvervearbejde er i orden,” siger Henrik Stubkjær.
Engagerede fortalere og unge givere
Gadehvervning har vist sig at være den for tiden bedste indsamlingsmetode – og udover det rent økonomiske er Face2Face-arbejdet også en gevinst for selve det arbejde, som Folkekirkens Nødhjælp står for.
Mange timer om året taler en gruppe engagerede unge mennesker de fattiges sag på gaden.
Og de skaber kontakt til en helt ny målgruppe for Folkekirkens Nødhjælp – nemlig unge mellem 18 og 28 år. Folkekirkens Nødhjælps typiske bidragyder har tidligere haft en gennemsnitsalder på 62 år.
Læs mere på www.noedhjaelp.dk