En uge er nu gået, siden værtsgruppen bag Verdensmålenes Telt bestående af DI, LO, 2030-netværket, 2030-panelet og Globalt Fokus slog teltdugene ned efter årets sidste arrangement søndag den 17. juni 2018 på Folkemødet i Allinge.
Efter mere end 30 arrangementer med over 110 paneldeltagere kan værtsgruppen, de 48 medarrangører, de mange frivillige og besøgende nu se tilbage på fire dage fuld af oplysning, inspiration, handling, politisk diskussion og underholdning i Verdensmålenes 17 tegn.
Folkenær dialog og tværsektorielt samarbejde i højsædet
I teltet blev der torsdag d. 14. juni kl. 13 budt velkommen til det første arrangement, hvor 35 inviterede gæster gik i dialog med de besøgende i en workshop med fokus på udvikling af konkrete forslag til handling for inkluderende og mangfoldige byrum.
Således blev der fra start sat en inddragende og nytænkende ramme for teltets events. Også det tværsektorielle event med 2030-panelet i spidsen senere på dagen havde prioriteret den folkenære dialog højt. Kirsten Brosbøl (S) fra Folketingets Tværpolitisk Netværk for Verdensmålene, som var en del af værtsgruppen og medarrangør af arrangementet, forklarede det således: ”Vores event bliver en workshop og ikke en almindelig paneldebat, fordi vi vil gerne have folk til at bidrage til det projekt, som bliver skudt i gang her i dag.”.
På førstedagens workshops kom der gennem dialog og inddragelse forslag til konkret handling, som netop er afgørende for, at vi i Danmark og globalt når i mål med de 17 Verdensmål inden 2030. En af de drivende faktorer bag teltet er netop at informere og involvere de ca. 80 pct. af den danske befolkning, som endnu ikke kender til eller føler at de kan handle på Verdensmålene. Og som Nanna Højlund, næstformand for LO og medlem af teltes værtsgruppe, understregede i et interview efter en paneldeltagelse i teltet: ”Vi skal lære at gøre det så konkret, at andre kan forstå, hvordan de kan være en del af det.”.
Fra gruppeeksamen til festfyrværkeri
Læs hele artiklen hos Globalt Fokus