Humanitær ungdomsorganisation opnår rekordfremgang

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Red Barnet Ungdom har opnået stor popularitet gennem projekter, der udvikler både sagen og de frivillige. Medlemsfremgangen er skabt med DUF-støtte, fremgår det af en artikel tirsdag i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUFs) seneste elekltroniske nyhedsbrev

Af Alexander Nepper & Michael Hedelund

En lille håndfuld unge startede i 2003 Red Barnet Ungdom med hjælp fra DUF. Organisationen har nu passeret 730 medlemmer og regner med at runde de 1.000 inden udgangen af 2008.

For en humanitær ungdomsorganisation er det et rekordstort antal medlemmer, opnået på ganske kort tid.

Et af de aktive medlemmer er Stina Helweg, der bruger flere søndage hver måned sammen med børnene på Asylcenter Kongelunden i Dragør. Hun så et indslag om børn på danske asylcenter i medierne og fandt konklusionen indlysende.

– Jeg nåede til et punkt, hvor jeg blev træt af kun at tale om min forargelse, siger Stina Helweg, der gjorde tanke til virkelighed og meldte sig som frivillig i Red Barnet Ungdom.

Hun ved godt, at hun ikke løser verdens problemer: – Jeg gør det først og fremmest for at være sammen med børnene. De glæder sig, hver gang vi kommer.

Frivillige er hjørnestenen

Red Barnet Ungdoms frivillige er hjørnestenen i den unge organisations projekter. Socialt samvær, mulighederne for politisk arbejde og selvudvikling er blandt de ting, som de frivillige får igen mod at investere deres kostbare tid og engagement.

– Vi tilbyder naturligvis en god fornemmelse i maven. Men ledererfaring, et styrket CV og nye venner er også blandt de ting, de unge frivillige får med sig. Man må aldrig lukke øjnene for frivilliges behov for også at få noget ud af det selv, siger Nicolai Aaen, tidligere sekretariatsleder for Red Barnet Ungdom.

Den hurtige medlemsfremgang er ingen selvfølge, hvis man spørger Nicolai Aaen.

Som “arbejdsudbyder” ligger der et stort arbejde i at sætte nogle spændende projekter i søen og matche dem med de rette frivillige. I Red Barnet Ungdom arbejder de frivillige med mange projekter, så som lektieværksteder i socialt belastede boligområder, landsdækkende kampagner mod mobning eller arbejde med børns ret til uddannelse i Afrika.

– Vore frivillige løfter et stort arbejde, og vi må som “arbejdsudbyder” tage ansvar for at finde de rigtige projekter til de rette frivillige, siger Nicolai Aaen. Han er godt klar over, at organisationen ikke kan redde verden, men så længe projekterne giver de frivillige mulighed for at ændre i det små, er successen i hus.

Læs mere på www.redbarnetungdom.dk