Her skal den 38-årige cand.mag. primært udvikle og koordinere Socialdemokraternes partiprojekter i Egypten, Ghana og Swaziland, som finansieres gennem Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD) i København.
Projekterne tegner en vigtig del af det store oppositionspartis internationale profil.
I de tre lande samarbejdes der med søsterpartier – se meget mere på
http://www.socialdemokraterne.dk/da/partiet/internationalt-samarbejde/projekter
”Jeg glæder mig rigtig meget til igen at arbejde mere med demokratiudvikling, rettigheder og politik,” fortæller Mette Müller Kristensen, som hos Socialdemokraterne udgør international afdeling sammen med international sekretær Simon Redder Thomsen.
Han varetager partiets generelle internationale arbejde, mens hun har ansvar for projekt- og udviklingsarbejdet.
Afrika – og IBIS
Mette Müller Kristensen kommer fra et job hos Bestsellerfonden, hvor hun de seneste tre år har stået for at udvide fondens projektportefølje og overvåge projekter hovedsagligt i det sydøstlige Afrika.
Afrika har været i fokus i hendes professionelle og organisatoriske liv. Først med to års udstationering i Mozambique, hvor hun bl.a. arbejdede for IBIS.
Og det blev til meget mere IBIS. Hun har siden 2004 været medlem af den store projektudførende NGOs styrelse og blev fra 2008 dens myndige forkvinde.
Det er således under hendes formandskab, at IBIS nu optages som medlem af “alle NGOers Moder”, mægtige britiske Oxfam.
Hun beskriver sin indgang til udviklingsbistand som “stærk politisk med et ønske om at påvirke de strukturelle årsager, der medvirker til fattigdom og ikke mindst ulighed”.
Så er det godt, at hun er formand for en NGO, der i helt usædvanlig grad har fastholdt sit fokus på det langsigtede udviklingsarbejde.
Ligesom hun har lejlighed til at praktisere det som medlem af bevillingsudvalget i NGO-platformen “Civilsamfund i Udvikling” (CISU) siden december 2011.
Årene i DUF
Tidligere var Mette Müller Kristensen ansat seks år hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor hun eksempelvis var ansvarlig for DUF's miniprogramaftale med Danida.
Dertil kom programudvikling og kapacitetsopbygning af DUFs medlemsorganisationers internationale partnerskaber, herunder de ungdomspolitiske partiers internationale udviklingsprojekter.
Hvilket næppe kan undgå at gavne hende i det nye job
Hun blev cand.mag. i Afrikastudier fra Københavns Universitet i 2013, idet hun tog en pause efter DUF for at færdiggøre sine studier.
Ellers er det Roskilde Universitet, der har præget hendes uddannelsesforløb. Her tog hun den samfundsfaglige basisuddannelse (SAMBAS) 1999-2001 og blev BA scient.soc. i 2005.
Kolonihave-entusiast
Hun voksede op i Greve syd for København og tog studentereksamen fra Zahles Skole i det indre København i 1996.
Privat bor Mette Müller Kristensen på Amagerbro med sin mand, Rune Müller Kristensen, og sønnerne Oskar på otte og Tobias på seks.
Dertil er hun, som hun selv beskriver det, sæsonafhængig kolonihaveentusiast og vinterbader.