Ifølge en aftale fra 2005 skulle det have været i år, at EU-landene lever op til et gammelt løfte om at bruge 0,7 procent af deres bruttonationalindkomst (BNI) på udviklingsbistand.
Men sådan er det som bekendt ikke gået, og på tirsdagens møde i Bruxelles fik EU’s udviklingsministre ikke sat et årstal på, hvornår det så skal ske, skriver flere medier.
I stedet endte ministrene med en formulering om, at de vil lægge sig inden for den tidsramme, der senere i år skal forhandles på plads i FN.
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen glæder sig over, at der stadig arbejdes hen mod de 0,7 procent, siger han efter mødet.
Eloise Todd, der er global policy direktør hos ONE, skriver på devex.com, at det er afgørende, at EU’s udenrigsministre fastsætter mål for udviklingsbistanden.
”Millennium udviklingsmålene skabte store fremskridt i blandt andet sundhedssektoren og har også hjulpet med at halvere den ekstreme fattigdom, men de nye mål skal gøre arbejdet færdigt,”skriver hun.
Foruden Danmark er det i dag kun Luxembourg, Sverige og Holland, der giver mere end 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand.