Nedgang i omsætning og stigende omkost-ninger betyder, at det danske Institut for Menneskerettigheder, IMR, må afskedige medarbejdere og skærpe fokus på kerneområderne, fremgår det af en pressemelding fra IMR tirsdag.
Fyringerne er nødvendige efter de senere års stigende omkostninger i form af drift og lønudgifter og efter en generel omsætningsnedgang på i alt 7 millioner kroner i 2009.
Instituttets bestyrelse kalder det en ”stærkt beklagelig nødvendighed”.
– Afskedigelse af medarbejdere er en meget trist situation, både for de ansatte og for organisationen. Desværre nødvendiggør den nuværende økonomiske situation, at ledelsen må foretage prioriteringer af de eksisterende aktiviteter, forklarer forperson Sune Skadegård Thorsen.
SIKRING AF FREMTIDEN
I alt 6 medarbej-dere indstilles til afskedigelse og et antal projektansatte vil ikke få deres kontrakt forlænget.
Enkelte medarbej-dere vil blive flyttet til andre afdelinger og varetage nye funktioner.
– Det sker for at skabe en mere fleksibel struktur, hvor vi koncentrerer fokus på instituttets kerneområder og gennem-slagskraft. I en meget trist situation som denne er det centralt, at vi også sikrer instituttets mulighed for at varetage sine opgaver i Danmark og udlandet, siger instituttets direktør, Jonas Christoffersen.
SVÆRT AT SE FREMAD
IMR’s ledelse har gennem de sidste to år arbejdet på en skærpelse af instituttets fokusområder.
Det har betydet en ny tematisk opbygning af organisationen, hvor de gamle afdelinger er erstattet af seks hovedområder.
Instituttet har i samme periode fået ny direktion, og der er sammensat et nyt ledelseshold.
– Det er svært lige nu at se fremad, men vi har sammensat en ny organisation, som jeg er overbevist om ville kunne gøre en stor forskel for menneskerettighederne. Og det er trods alt det, vi er sat i verden for og ikke må miste blikket for, slutter Jonas Christoffersen.