Institut: Ministerium kendte til regnskabsrod i lang tid

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) satte mandag behandlingen af bevillingen til Institut for Menneskerettigheder (IMRs) udviklingsprojekter i bero efter regnskabsjusk i millionklassen.

Men nu slår IMR tilbage i en seks sider lang redegørelse, skriver dagbladet Information onsdag.

Ifølge pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet blev Christian Friis Bach orienteret om regnskabsproblemerne fredag i sidste uge. Efterfølgende har ministeren kritiseret IMR for ikke selv at have offentliggjort oplysningerne om regnskabsproblemerne.

I sin redegørelse til ministeren skriver direktør for IMR Jonas Christoffersen imidlertid, at IMR allerede i april 2011 orienterede om sagen over for Udenrigsministeriet.

Det skete, efter at instituttet selv havde opdaget uregelmæssig-hederne i regnskabet, og derfor bad IMR “om bistand til at kontrollere oprydningen” fra revisionsfirmaet Pricewaterhouse-Coopers.

Over for Information understreger direktøren, at han ikke kan vide, hvorfor Christian Friis Bach først fredag i sidste uge blev orienteret om sagen.

– Jeg mener, vi i det store hele fyldestgørende har holdt ministeriet orienteret løbende, efterhånden som sagen er skredet frem, men det er ikke vores opgave at orientere ministeren, siger Jonas Christoffersen.

Han understreger, at Udenrigsministeriet siden foråret har haft mulighed for at bede IMR offentliggøre oplysningerne om sagen, hvis ministeriet mente, der var behov for det.

Se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/16-01-12/revisionsrapport-uregelm-ssigheder-hos-institut-me