Israelsk vrede over anholdelsesordre mod tidligere udenrigsminister

Forfatter billede

Israel har i dag reageret med vrede over en udstedt arrestordre fra en britisk domstol mod Tzipi Livni, Israels tidligere udenrigsminister. En gruppe palæstinensere har sagsøgt Livni for hendes rolle under Israels krig mod Gaza.

Arrestordren er senere trukket tilbage, men Israels ambassadør i Storbritannien har opfordret Storbritannien til at ændre loven, som muliggør anholdelse af ikke-briter for påståede forbrydelser begået uden for Storbritannien.

På en sikkerhedskonference i tirsdags, omtalte Livni ikke direkte den europæiske arrestordre, men forsvarede Israels adfærd i Gaza-krigen og sagde, at hun “ville tage de samme beslutninger igen”.

Israels land-, luft-og flådestyrker begyndte at bombardere Gaza-striben i december sidste år, med det erklærede mål at stoppe raketangreb fra palæstinensiske grupper.

Flere end 1.400 palæstinensere blev dræbt under offensiven, skønner menneskerettighedsgrupper. Tretten israelere, heraf 10 soldater, døde i følge den israelske regering.

– Storbritannien er fast besluttet på at gøre alt, hvad den kan for at fremme freden i Mellemøsten, og for at være en strategisk partner med Israel, sagde det britiske Udenrigsministerium i en erklæring i går tirsdag.

Læs mere hos Haaretez eller Al Jazeera nedenfor (engelsk).