Jordemoder Sanni Bundgaard er rejst til Burundi, hvor hun i 3 måneder skal arbejde på Læger uden Grænsers hospital i landsbyen Kabezi, 30 km syd for hovedstaden Bujumbura.
Hospitalet er specialiseret i kvindesundhed, graviditet og fødsler og de ansatte hjælper hvert år ca. 2.000 børn til verden.
I et fattigt land som Burundi er det forbundet med stor risiko at være gravid og føde. Risikoen for at dø i barselssengen i den lille nation i Centralafrika er 1 til 16, hvor den i Danmark er 1 til 17.800. Det er årsagen til, at Læger uden Grænser (MSF) i 2008 begyndte at tilbyde gratis hjælp til kvinder med komplicerede fødsler.
I fjor gik godt 5 millioner kr. af de indsamlede midler fra Danmarks Indsamlingen til hospitalet i Burundi.
Sanni Bundgaard arbejdede på Kabezis hospital fra september 2010 til februar 2011 og vil ligesom sidst undervise lokale jordemødre og være ansvarlig for kvaliteten af arbejdet.
Det er femte gang, at den 35-årige jordemoder pakker rygsækken for at rejse ud med Læger uden Grænser. Hun har tidligere været udstationeret i Sydsudan, Haiti, Liberia og Burundi.
– Jeg gør jo bare dét, jeg er god til… mere er der nok ikke at sige om det, lyder svaret fra Sanni Bundgaard, når hun bliver spurgt, hvorfor hun bliver ved med at rejse ud og arbejde for MSF.
Sanni Bundgaard er fra Silkeborg og blev uddannet som jordemoder i 2005. Hun har brugt sine færdigheder i mange hjørner af verden – i flere omgange i Grønland, i Tanzania og Gentofte i det nordlige København.
Når hun ikke er på farten, bor hun i Uppsala i Sverige, hvor hun er i gang med en Master i International Sundhed. En uddannelse, som hun regner med at afslutte i december i år.
Læger uden Grænser har arbejdet i Burundi siden 1992.