Tid: 28/11/2018 19:00 til 28/11/2018 21:00

Sted: Vadgård skole
Kong Hans allé 32, 2860 Søborg

Arrangør: N/A

CICED generalforsamling (Søborg)

Generalforsamlinger kan være overordentlig kedelige.

Derfor kommer der som regel heller ikke ret mange medlemmer til den slags. 

Det vil vi gerne lave om på. Det gik godt i 2017, så vi følger opskriften igen i år.

Den første del sætter spotlight på tre temaer og projekter, som vi arbejder intenst med:

Oprindelige folk – projekt i Potosí, Bolivia

Et af principperne i FN’s verdensmål er, at ingen befolkningsgrupper skal holdes uden for den globale udvikling. Men det bliver de omkring 370 millioner oprindelige folk i vid udstrækning.  

Mens oprindelige folk udgør 5% af klodens befolkning, så repræsenterer de ifølge FN 30% af verdens absolut fattige.

I juli vedtog EU-parlamentet en resolution of oprindelige folks rettigheder. Resolutionen påpeger de manglende uddannelsesmuligheder for oprindelige folk og opfordrer regeringer og sociale aktører til at fremme inklusion af oprindelige folks sprog og kultur i uddannelsesprogrammer og anden offentlig kulturel aktivitet.

Det er blandt andet på denne baggrund, at CICED satser på et uddannelsessamarbejde med fokus på oprindelige folk i Potosí-regionen i det sydøstlige bolivianske højland. 

Oplæg ved Jette Luna, medlem af CICEDs bestyrelse med mere end to årtiers indgående kendskab til oprindelige folk og uddannelse i Sydamerika.

Strategi for et robust (resilient) eksil-tibetansk samfund

På tærsklen til 60-året for flugten fra Tibet i 1959 står det eksil-tibetanske samfund overfor en række presserende udfordringer. Hvordan bevares tibetansk kultur og sprog? Hvad skal eksil-tibetanerne leve af i det 21. århundred? Hvordan skal kvalitetsuddannelse tilrettelægges? Og hvad kræves der for at sikre omsorg og sundhed for eksil-tibetanere?

Disse spørgsmål var i centrum for konferencen Towards a Resilient Tibetan Community,der blev afholdt i Dharamsala, Indien i september. Konferencen var en del af Five-Fifty strategien, der refererer til en dobbeltstrenget strategi for den eksil-tibetanske ledelse og bevægelse. Fem år med maksimal bestræbelse på at opnå reel autonomi (i/for Tibet) og en langsigtet – halvtredsårig – strategi for bevarelse og styrkelse af tibetansk kultur.

Oplæg ved Leo H. Knudsen, formand for CICED, deltager i konferencen og ansvarlig for monitorering af dansk bistand til uddannelsessektoren i det eksil-tibetanske samfund gennem 16 år.

Unge i fokus & mikrolån – Helambu, Nepal

Der er ikke tradition for, at unge i Nepal har en stemme, der kan høres og gøre en forskel i lokalpolitik og på landsplan. Via samarbejdet med JUST Nepal Foundation forsøger vi at gøre en forskel for unge i Helambu regionen nord for Kathmandu. Halvfems unge med interesse og engagement deltager i youth camps, hvor kompetente nepalesiske aktører deler ud af viden, erfaringer og ideer til, hvordan unge kan gøre sig gældende i lokalsamfundet.

For unge i Helambu er arbejde, job, indtjening en forudsætning for at blive i området, der siden det voldsomme jordskælv i april har måttet vinke farvel til et stort antal unger, der har søgt lykken i Golf-staterne eller andre steder. 

Derfor har CICED i tilgift til det igangværende projekt  initieret et mikrolån-program for unge i Helambu. Det er nye græsgange for CICED. Men noget vi vil gøre mere i.

Oplæg ved Johnny Baltzersen, næstformand for CICED og med mangeårig erfaring fra uddannelsesarbejde i Nepal samt iværksætterprojekter i Mongoliet.

Efter oplæg og debat og kaffepause bruger vi sidste 30-40 minutter på dagsordenen for den formelle del af generalforsamlingen – se vedtægterne.

Tilmelding

Bare skriv: ‘jeg kommer’ til: [email protected]

Beretning, arbejdsplan og regnskab udsendes sammen med den endelige indkaldelse senest to uger inden generalforsamlingen.