Tid: 10/06/2023 12:00 til 10/06/2023 20:00

Sted: Skt. Hans Torv / Nørre Allé

Arrangør: Afrika Forum

Couleur Café – Afrikansk festival og marked

Couleur Café fejrer i år 20 års jubilæum. Festivalen er vokset og har udviklet sig gradvist gennem årene. Festivalens gæster kommer for helhedsoplevelsen, stemningen og et arrangement med god balance mellem oplevelser og food-for-thought. Man behøver på ingen måde være ”Afrika-nørd” for at være med, men vi håber at vores store og små gæster går hjem med spirende interesse for Afrikas kultur, udfordringer og muligheder.

Albumaktuelle Karen Mukupa styrer slagets gang fra scenen og vil undervejs også være med til at sætte fokus på bæredygtighed og FNs verdensmål. Gennem positive oplevelser håber vi på at flere kan se at mulighederne i partnerskaber og samarbejde. Vi kan ikke komme med færdige løsninger til en mere retfærdig global udvikling, men bidrager gerne til at billedet af det ”håbløse” Afrika bliver erstattet med et mere nuanceret syn på forskelle, udfordringer, muligheder, ansvar og årsagssammenhænge.

Hele Afrika i København

Til Couleur Café kommer du på en rejse med glimt af alt det bedste Afrika har at byde på – oven i købet lige midt i København. Billetten er gratis og du skal blot medbringe egne farver, rytmer, dance-moves og godt humør. Festivalen tager dig i løbet af dagen på en rundtur, der strækker sig på tværs af kontinentet, med musikalske stop undervejs, samt en hyggelig workshop hvor børnene kan tegne og male. Der er gode indkøbsmuligheder i omkring 75 boder med tøj, farverige stoffer, smykker og kunsthåndværk fra næsten alle kontinentets lande. Eftermiddagens modeshow viser de nyeste trends i lækkert og bæredygtigt Afrodesign. I Afrikaquizzen er der flotte præmier på højkant og måske et par overraskende facts om kontinentet.

Hos foreningerne kan man få en snak om global udvikling, verdensmål og frivilligt arbejde. Tag en kop nyristet kaffe fra Etiopien eller en is eller friskpresset juice af øko-frugt og sukkerrør fra Uganda. Bliver du mere sulten undervejs, får du nemt stillet sulten med Jolof rice og grill fra Gambia, couscous fra Marokko eller lækre specialiteter fra bl.a. Kenya, Ghana, Eritrea og Zambia.

Festivalen indledes med en åbningsceremoni udført af foreningen Akan Fekuw, der holder liv i gamle traditioner for at videreformidle historie og kulturelle rødder til de yngre generationer. Foreningens medlemmer er klædt i det fineste kente fra Ghana og står til rådighed for at svare på spørgsmål fra interesserede.

Børnene er i også centrum når Moussa Diallo laver afrikaformidling i børnehøjde. Det bliver med sangene fra filmen ”Cirkeline og Coco rejser til Afrika”. I den kreative workshop kan børnene lave blomster af papir og deres forældre kan få en snak med to unge verdensmålsambassadører om be- tydningen af adgang til skole og uddannelse. Samme sted kan man også opleve ”afrikanske røverhi- storier for børn”.

Blandt de øvrige optrædende på festivalen er bl.a. multikunstneren og hip-hop poeten Kwame Write, en dansegruppe fra Rwanda og afslutningskoncert med afrosoul sangerinden Feridah Rose, der har sine rødder i Uganda. Vi får desuden besøg af medlemmer fra den ghanesiske supergruppe Santrofi, der tidligere har optrådt på Roskilde Festival.

Afterparty

Når gadefestivalen slutter kl. 20 kan man følge efter trommerne og spadsere lige rundt om hjørnet hvor vi tager festen til næste niveau på RUST. Vi fortsætter hele natten med fede beats fra Afrikas metropoler serveret på 2 dansegulve: Ngoma Ballroom og Club Farafina. Aftenen indledes med live koncerter med Ba Balance og Moussa Diallo. Hvis du trænger til lidt mere dæmpet musik og en snak med vennerne er forelår vi et smut forbi Akpeteshi Bar på øverste etage. Glæd dig til en rejse ud i Afrikas natteliv med godt selskab, velassorteret bar, live-musik og en håndfuld af Danmarks bedste Afro-DJs, der har et godt program klar med både afrobeats, amapiano, azonto, afro grooves, afro-disco og vinyler med old school afrikansk musik. Afterparty fungerer som støttefest for Couleur Café projektet og der kan købes billet på forhånd gennem Billetto.

Afrikanske filmdage

I samarbejde med Cinemateket præsenterer vi for første gang en række nye afrikanske film i ugen før og efter festivalen! Vi viser bl.a. den afro-futuristiske techno-musical ”Neptune Frost” fra Rwanda. Filmen er både er et kæmpe visuelt trip og et vildt og stolt oprør mod neo-kolonialismen i inter- nettets tidsalder! Vi har længe drømt om at sætte fokus på afrikanske film fra syd for Sahara. Både Vest-, Syd- og Østafrika er kronisk underrepræsenteret i kulturlivet herhjemme – og i medierne ofte ensidigt fremstillet som et håbløst kontinent. Det håber vi at rette lidt op på i juni måned! Der vil være introduktion og sær-events til en del af forevisningerne. Tanken er at skabe liv og filmfest og sprede viden – naturligvis i samspil med selve Couleur Café festivalen.

Programmet kan ses på Facebook eventet: Afrikansk Filmdage og vil løbende blive opdateret med flere detaljer. Alle film vises i Cinemateket (Gothersgade 55, Kbh K)

Couleur Café 2023 arrangeres af foreningen Afrika Forum i samarbejde med Union KBH og med støtte fra Sta- tens Kunstfond, Københavns Kommune, CISU – Civilsamfund i Udvikling, Nordea-fonden, Nørrebro Lokalud- valg og Dansk Musiker Forbund. Partnere: Cinemateket, RUST Natklub, Africa in Denmark og Black Hipsters.

Følg med på Facebook event-siden.

Billet til afterparty.