Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Dok-film om Somalia: Min Fætter er Pirat

Om filmen: MIN FÆTTER ER PIRAT:

Nasib på 28 bor i Danmark, hvor han har boet siden han som uledsaget flygtning kom fra Somalia som 9-årig. Han er opvokset på asylcenter og bor i dag med sin danske kone og tre små børn i Odense.


Om filmen: MIN FÆTTER ER PIRAT:

Nasib på 28 bor i Danmark, hvor han har boet siden han som uledsaget flygtning kom fra Somalia som 9-årig. Han er opvokset på asylcenter og bor i dag med sin danske kone og tre små børn i Odense.

Nasib har ikke været i Somalia de sidste 20 år, men har holdt kontakten med sin familie, og nu vil han tilbage og tale sin fætter Abdi fra at blive pirat. Nasibs barndomsegn er nemlig centrum for det storstilede somaliske pirateri, der har udviklet sig fra at være en frihedskamp til rendyrket kriminalitet.

Nogle af de mest hårdkogte pirater kommer fra Nasibs egen klan og familie, og tiden nærmer sig for Abdis første togt.

Tid: Fredag den 12. november, kl. 19

Sted: Dagmar Teatret, sal 2, Jernbanegade 2 (ved Rådhuspladsen), 1608 Kbn V (tlf. 70 13 12 11 og web: www.dagmar.dk)

Billetpris: 70 kr. (uegnet for børn under 7 år)

Spilletid: 40 minutter, dog 1 time og 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers) for begge film, som vises ved denne forestilling
Originaltitler: Min Fætter er Pirat + We Are All Africans
Instruktør: Christian Sønderby Jepsen
Copyright: CPH:DOX

Sammen med denne film vises “We Are All Africans”

Resume:
Med afsæt i Hannah Arendts citat, ‘Vi skal lære at se verden med de andres øjne,’ tager filmskaberen Malene Nielsen os med på en nysgerrig rejse til Etiopien i forsøget på at bryde den ensidige vestlige historiefortælling om fattigdom.

Rammen er et iscenesat talk show, et grønt sofamiljø plantet på gaden midt i Afrikas største marked, Merkato, hvor Nielsen er vært og inviterer de forbipasserende ind som gæster. Fotografier af børn med udspilede maver og fluer i øjenkrogene bliver omdrejningspunktet for sofasamtalerne.

Stemmer de magtfulde vestlige formidleres repræsentationer overens med gæsternes egne erfaringer? Lydkunstneren Jacob Kierkegaard er med på rejsen og vinkler Hannah Arendt citatet i retning af, at ‘Vi skal lære at lytte til verden gennem de andres ører’ – for derefter at lade os lytte til etiopernes hverdag gennem nøje bearbejdede lydpostkort.