Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Foredrag: Madonna, luder og leverpostej – om dansk-arabisk dialog og demokratisering

Tid: Torsdag d. 17. februar, kl. 19 – 21

Sted: Den Sorte Diamant, Dronningesalen, Søren Kierkegaards Plads, Københavns Havnefront, Kbn K – www.densortediamant.dk

I Danmark lancerede regeringen i 2003 et regionalt udviklingsprogram i Mellemøsten under titlen “Det Arabiske Initiativ”.


Tid: Torsdag d. 17. februar, kl. 19 – 21

Sted: Den Sorte Diamant, Dronningesalen, Søren Kierkegaards Plads, Københavns Havnefront, Kbn K – www.densortediamant.dk

I Danmark lancerede regeringen i 2003 et regionalt udviklingsprogram i Mellemøsten under titlen “Det Arabiske Initiativ”.

Rasmus Alenius Boserup fortæller om vilkårene og udfordringerne for den dansk-arabiske dialog og demokratiseringsproces. Om forståelsen af Danmark i den arabiske verden – fra helterollen som repræsentant for “the scandinavian model” til skurkerollen som islam-fjendtligt xenofob og videre derfra.

Om de skrantende vilkår for demokrati, ytringsfrihed og borgerrettigheder i Mellemøsten og om hvorfor det i globaliseringens tidsalder er så nødvendigt at fortsætte dialogen og arbejdet med at fremme den demokratiske udvikling i den del af verden.

Foredraget er en del af Det Kongelige Biblioteks foredragsrække “Under samme himmel”. I foredragene bevæger man sig sammen med historikeren, forfatteren, diplomaten, den tidligere udenrigsminister og sociologen fra Egypten over hele kloden, gennem flere århundreder og ender i Det Kongelige Biblioteks arkiver.

FOREDRAGSHOLDER
* Rasmus Alenius Boserup. Ph.d. i arabisk og tidl. direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Kairo

Pris: 70 kr. (Gratis for medl. af Diamantklubben, og 40 kr. for studerende)
Billetter kan købes i receptionen på Den Sorte Diamant, online på Billetlugen ( tlf. 70 26 32 67) og i Fonabutikker.

Yderligere information hos: Den Sorte Diamant, tlf. 33 47 47 47 eller pr. mail: [email protected]

Om foredragsrækken Under samme himmel
I en stadig mere grænseløs og globaliseret verden er behovet for at begribe og beskrive den ikke blevet mindre, end da de første opdagelsesrejsende tog af sted for at kortlægge fremmede kontinenter.

På mange måder er verden blevet mindre – men samtidig er modsætningerne tegnet hårdere op end nogensinde. Vi lever under samme himmel, vi rejser ud, definerer os selv i mødet med de andre. Udsynet giver indsigt.

Men hvordan agerer vi i en mere og mere interkulturel verden? Hvem er de andre? Og hvem er vi selv? Måske er der, trods alle forskelle og på godt og ondt, mere der binder os sammen, end der adskiller os?

Ikke bare udstillingerne, men også foredragsrækken undersøger og diskuterer i foråret 2011 emner som forestillingen om de andre og os selv, det nødvendige og uundgåelige møde med det fremmede, den globale virkelighed overfor den lokale længsel