Tid: 30/10/2018 09:00 til 30/10/2018 16:30
Sted: Christiansborg, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København
Arrangør: N/A
Konference: Er der mad nok i 2050? (København)
JA Konferencen: Mad nok i 2050?
JA er fagforeningen, som samler kandidater, bachelorer og studerende inden for natur, miljø og fødevarer. Den hed tidligere Jordbrugsakademikerne.
Er der mad nok til alle i år 2050? JA vil med denne konference præsentere forskellige initiativer, som kan være en del af løsningen på en evt. fremtidig fødevarekrise grundet klima, befolkningsvækst mv. Vi har spurgt en række eksperter og aktører, og deres svar tyder på, at der vil være mad nok til alle, HVIS…
- Vi globalt set får bedre styr på madspild, både under transport, lager og i køkkenet
- Vi globalt set spiser mindre kød – især oksekød
- Krig og konflikter ikke ødelægger eller forhindrer udbytte fra klodens frugtbare områder
- Vi fordeler jordens ressourcer bedre end nu
- Vi nytænker fødevarer og udvikler teknologier til beskyttelse og udnyttelse af afgrøder
- Vi hjælper med at optimere, intensivere og udvikle landbrug verden over
- Vi indtænker byerne, logistikken og mulighederne for bylandbrug og Urban Farming
JA går et spadestik dybere med konferencen »Mad nok i 2050?«, og du er inviteret.
Oplægsholdere
- Per Pinstrup-Andersen, tidligere generaldirektør ved IFPRI
- Søren Bisp, Future Farming, SEGES
- Poul Erik Jensen, professor ved PLEN, KU
- Christian Vestergaard, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut
- Daniel Nørgaard, M.sc. Food Technology, DTU Fødevareinstituttet
- Niels Halberg, centerleder ved ICROFS
- Paul Rye Kledal, direktør for Institute of Global Food & Farming
- Andreas de Neergaard, prodekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, KU
- Tine Kortenbach, cand.agro., videnskabsjournalist og forfatter
Ordstyrer på dagen: Lise Walbom, cand.agro. og direktør for Food Nation
Program
09.00 – 09.20: Kaffe & brød
09.20 – 09.40: Velkomst ved Mette Gjerskov (MF Soc.) og JA formand Hans-Henrik Jørgensen
09.40 – 10.00: Per Pinstrup-Andersen: Højhuse til forbedret ernæring.
10.00 – 10.20: Søren Bisp: Stiller vi os selv den rigtige opgave?
10.20 – 10.40: Kaffepause
10.40 – 11.00: Niels Halberg: Den innovative økologi.
11.00 – 11.20: Andreas de Neergaard: Digitalisering er vejen til global fødevaresikkerhed.
11.20 – 12.00: Debat og spørgsmål til de fire oplægsholdere
12.00 – 13.00: Frokost
13.00 – 13.20: Christian Vestergaard: Kød til alle?
13.20 – 13.40: Daniel Nørgaard: Græsprotein i fødevarer?
13.40 – 14.00: Poul Erik Jensen: Udnyt Solen – forbedret fotosyntese.
14.00 – 14.20: Kaffepause
14.20 – 14.40: Tine Kortenbach: Urban Farming spirer.
14.40 – 15.00: Paul Rye Kledal: Byer og fremtidens fødevareforsyning.
15.00 – 15.40: Debat og spørgsmål til de fem oplægsholdere
15.40 – 16.30: Paneldebat og opsamling på prioriteringer
16.30: Tak for i dag
Tilmelding
Tilmelding via følgende link: https://bit.ly/2PHWs3A, du kan også sende en mail til [email protected].