1976 var det år ligelønnen blev indført i Danmark. Det år, da Wayne solgte 10 % af Apple til medejerne Steve Jobs og Steve Wozniak for 800 USD.
Hvor Soweto-opstanden fandt sted i apartheidstaten Sydafrika. 20.000 elever protesterede og blev mødt med politibrutalitet. Et sted mellem 176 og 700 døde.
Hvor der var Ebola-udbrud i Zaire.
Og hvor den blodige borgerkrig i Mozambique så småt startede og først sluttede 16 år senere i 1992.
21. maj 1976 samledes syv yngre danske journalister i restauranten Steak House nær New Stanley hotellet på Nairobis hovedgade Kenyatta Avenue og stiftede Nairobi-klubben, forklarer Jørgen Harboe på klubbens hjemmeside.
Det var Anne Mette Skipper (Schweiz), Lis Garval (København), Kristian Nystrøm (Ringsted), Jesper Søe (Snekkersten), Uffe Torm (Kokkedal), Knud Vilby (Kastrup) og Jørgen Harboe (Rungsted Kyst) (nuv. bopæl i parentes).
De dækkede UNCTAD IV – FN's fjerde konference for handel og udvikling. Det uofficielle tema blev en ny økonomisk verdensorden, hvor de råvareproducerende u-lande skulle have samme fordele af international handel, som de olieproducerende lande netop havde fået.
To år før havde FN's Generalforsamling vedtaget en erklæring om en ny verdensorden for information. Den gik ud på at rokke ved de store vestlige telegrambureauers 'globale mediedominans’, så de fattige lande og deres medier kunne komme til orde.
Der skulle gives mere plads til de fattige lande og fattige befolkningsgrupper i danske medier.”
I aften skal vi hædre stifterne af klubben, kigge på hvor vi startede, hvor vi er nu, og hvor vi gerne vil være om 40 år.
Denne klub skal være attraktiv for de yngre journalister, og dem, der er på vej til at bevæge sig ind på stofområdet.
Men i aften udnævnes de syv stiftere til kontingentfri æresmedlemmer af klubben.